Вокалът на Рамщайн стана жертва на пропагандата на Путин

OFFNews 01 юли 2016 в 18:40 12231 11

Снимка bild.de

Тил Линдеман, представен с колажа и с истинската си тениска.

Тил Линдеман, вокалистът на немската Neue Deutsche Härte банда - Рамщайн, се появи на снимка в няколко руски медии с тениска с лика на Владимир Путин, предаде немското издание "Билд".

Оказва се обаче, че това е колаж, а певецът изобщо не е слагал каквито и да било дрехи с лика на руския президент върху себе си, както твърдяха руски медии, според които снимката е направена на 19 юни, когато немците гостуваха в Москва.

Линдеман е прибегнал до помощта на адвокати, с които да потърсят отговорност на медиите, разпространили фотографията, а и не само - те му приписали хвалби по адрес на политика, които уж били казани от музиканта.

"Ангела Меркел не се радва на такава популярност в Германия, на каквато се радва Путин. Харесвам го, той е твърд водач, не кукла на конци, както много други. Всички тези атаки срещу страната са нечестни. Русия защитава своите интереси, а санкциите трябва да са срещу тези, които играят нечестно и предизвикват международни конфликти", казва Линдеман, според руските медии.

Той обаче опровергава всякакви подобни твърдения пред "Билд":

"Приятелите на руския ни промоутър, Ед Радников, дойдоха при мен преди концерта и ми бутнаха някакъв телефон в ръката с думите: "Поздрави от Владимир Путин". След това ме попитаха харесвам ли Москва, при което аз вдигнах палци нагоре и казах: "Москва е чудесен град". Това е".

Компанията, която прави златния Путинов айфон - "Caviar", пусна съобщение, в което твърди, че изфабрикуваните снимка и думи на вокалиста са публикувани погрешка.

"Думите на хер Линдеман са записани неточно. "Cavier" се извинява за неправилно интерпретираната и издадена информация", пишат от фирмата.

На истинската тениска на метъл легендата има череп с дълги брада и коса.

Рамщайн са група, която отбягва да прави политически коментари в своите изяви или интервюта. Вместо това те оставят музиката им да говори, като дори тогава възприемането на техните текстове е въпрос на интерпретация, отколкото на ясно дефинирано послание, в това число и политическо.

Те неведнъж са отричали да имат каквито и да било крайнодесни политически пристрастия, каквито са им приписвани заради това, че пеят на родния си език, а музиката им е доста харесвана от всякакви хора по света, сред които и не малка част крайнодесни привърженици.

Според много хора това дори накара бандата да напише своята песен "Links, 2, 3, 4" ("Леви, 2,3,4"), в чийто текст да отхвърли подобни обвинения.

Творците, израснали в Източна Германия, и особено Линдеман, обаче не крият симпатиите си към града Москва, който дори е възпят от тях в песен.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11827

12

Victor Dachev

04.07 2016 в 09:58

Проверете текста на Moscow и помислете пак дали е възпяване.

11563

11

Black Wolf

02.07 2016 в 17:23

Ами... типичните руски лайнарщини. Нищо ново.

21668

7

Руслан

02.07 2016 в 00:24

Ой горкия. Жив да го ожалиш.
Плевенски да го направи българин като живото доказателство за хибридната му война.

20374

6

Стринка Минка

01.07 2016 в 21:26

Лоша реклама няма особено с Путин. Ще изкара някой лев то популярност отгоре, за какво се оплаква.

63994

5

Red or Dead

01.07 2016 в 21:21

С такива жалки и смешни халтурни “вести“ нищо чудно РЕЙТИНГА на Путин да удари и ....100% реални, не по....Пощата:):):)

Определено хората които стоят зад този конвейер бълващ тези нелепици, са или откровени дебили, или са агенти под прикритие на Русия;)

Очаквам всеки момент да се обади и Елвис от...отвъдното;)

13249

3

лекар

01.07 2016 в 20:47

първо неграмотни..."cavier"???
второ, още по неграмотни, ако "moskau" е възхвала на москва, аз съм тил линдеман.
 
X

Подкастът на OFFNews