Ексклузивно От четвъртък навсякъде на закрито само със зелен сертификат

Три жени обвиняват в сексуален тормоз ключовия свидетел в разследването за импийчмънт на Тръмп

OFFNews Последна промяна на 28 ноември 2019 в 19:02 3276 0

Гордън Сондланд

Посланикът на САЩ в ЕС Гордън Сондланд, който е ключовият свидетел в разследването за импийчмънт на Доналд Тръмп, е обвинен от три жени в сексуален тормоз.

Обвиненията на жените са публикувани от две американски издания - Portland Monthly и ProPublica, и се отнасят за периода 2003-2009 г., тоест много преди 62-годишният Сондланд да заеме сегашния си дипломатически пост.

Във въпросния период той е развивал собствената си хотелска верига в Портланд и Сиатъл. И трите жени са имали бизнес срещи с него.

Никол Вогел, собственичката на Portland Monthly, твърди, че след бизнес вечеря Сондланд я е поканил в хотелска стая и започнал да я целува насила.  

Яна Солис пък заявява, че след интервю за работа той я е плеснал по дупето. После имало друга случка в дома на Сондланд - той я завел в дома си, свалил си гащите и й показал половия си орган.

Политическата активистка от Портланд Натали Септ също излиза с обвинения, че след работна вечеря тогавашният бизнесмен се е опитал да я прегърне и целуне.

Сондланд отхвърля всички обвинения. Той е категоричен, че става въпрос за лъжлива кампания срещу него заради ролята му в изслушванията за импийчмънт на Тръмп.

Посланикът на САЩ в ЕС вече свидетелства, че американският президент е предложил среща в Белия дом на украинския си колега Володимир Зеленски, но само при условие, че Зеленски обяви публично, че ще започне разследване срещу сина на Джо Байдън.

Изслушванията за импийчмънт на Тръмп са именно за това: дали се е опитал да окаже натиск на Украйна да разследва сина на Джо Байдън Хънтър, който е бил в управителния съвет на украинска компания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови