Три руски бойни кораба пътуват към източната част на Средиземно море

05 септември 2013 в 17:15 6935 36

Руски бойни кораби пътуват към Средиземно море, Снимка: РИА Новости
Большой противолодочный корабль "Адмирал Пантелеев" (на втором плане) и малый десантный корабль (на первом плане) в акватории Амурского залива во время военно-морского парада, посвященного Дню Военно-морского флота.

Три руски бойни кораба пътуват към източната част на Средиземно море, като днес са преминали през Босфора, съобщиха световните агенции.

Корабите „Новочеркаск“, „Минск“ и „Приазовие“ са потеглили в края на миналата седмица. Причината на пътуването им към Средиземно море е поетапната ротация на бойни кораби, за да се осъществи постоянното военно присъствие в морето, обясниха от Министерството на отбраната на Русия.

Корабите трябва да достигнат Средиземно море около 6 септември. Една от задачите на постоянното военно присъствие в морето е да се осъществи наблюдение на въздушната и подводната обстановка в района, допълниха от Министерството.

Ротацията на руските бойни кораби ще продължи до средата на септември, коментират от ведомството.

Новината за придвижването на руските кораби идва на фона на нарастващото напрежение в очакване на решението на САЩ и страните от Западна Европа за военна намеса в Сирия, на която Русия е съюзник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!