Русия засече изстреляни балистични ракети край Сирия (обновена)

OFFNews 03 септември 2013 в 12:30 11654 65

Ракета, Снимка: ЕРА/БГНЕС
Ракета, Снимка: ЕРА/БГНЕС

Руската система за предупреждение за ракетни атаки е засякла старт на две балистични ракети в акваторията на Средиземно море, предаде РИА Новости, като се позова на данни от руското министерство на отбраната.

„Изстрелването на ракетите е засечено в 10,16ч. московско време от радиотехническия възел на системата за предупреждение за ракетни нападения в Армавир”, съобщи на журналистите представител на центъра за прессъобщения и информация на Министерството на отбраната на Русия.

Засега информацията не е потвърдена. Руското посолство в Дамаск обяви, че няма информация за ракетно нападение. Израел потвърди информацията - ракети не били засечени. 

Според израелския сайт debkafile вероятно руските военни намекват за атака срещу Сирия от страна от американски кораб. 

Американското министерство на отбраната няма данни за изстрелването на балистични ракети в Средиземноморието. Пентагонът не разполага с информация за пуска на балистични ракети, заявили са от пресслужбата на ведомството.

 Израелската армия не е информирана за изстрелването на ракети в Средиземно море, предаде АФП.
„Засега нямаме данни за подобно събитие”, заяви говорител на армията.

По-рано днес стана ясно, че руското Министерство на отбраната е приело решение за засилване на действията на разузнаването по крайбрежието на Сирия. 

Засилването на действията за изясняването на обстановката в морските райони в близост до сирийското крайбрежие ще стане за сметка на увеличаването на числеността на руските разузнавателни кораби в Средиземно море, твърди източникът на държавната руска медия.

В неделя към бреговете на Сирия ще отплава разузнавателният кораб на Черноморския флот „Приазовие”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!