Транспортните фирми нямат указания от МВнР как да действат с пътуванията до Италия

OFFNews Последна промяна на 25 февруари 2020 в 11:00 1860 0

Транспортните фирми, извършващи превози от и до Италия, нямат указания от Министерство на външните работи как да действат в обстановка на епидемия на коронавирус. 

Министерството на транспорта обаче е предупредило шофьорите да правят по-кратки почивки в Италия. Автобусите, които пътуват до друга страна през Италия, минават транзит. 

Пътници от Милано, пристигнали с автобус тази сутрин, заявиха, че автобусите са пълни и не се наблюдава паника.

"Поддържаме връзка с външно министерство. Ако имаме сигнал, ще прекратим извозването на пътници до Италия. Ще минаваме транзит, но до този момент нямаме инструкции", казва шофьор, цитиран от БНР. 

От МВнР препоръчват на българските граждани да пътуват само в краен случай в районите, където е установена заразата. Въпреки това хората не се страхуват и пътуват до Милано. Към момента няма данни за заразени с коронавивуса български граждани в Китай и в Италия. 

Не е обявено извънредно положение в Италия, но постоянно се въвеждат нови ограничаващи заразата мерки. Преустановено е спирането на влаковете в градовете "под карантина", където са регистрирани случаи на заразени хора - малките общини около град Лоди, Ломбардия. Забранено е напускането или посещението на външни лица в тези населени места.

МВнР вече повиши индекса на риска при пътуване до Китай до най-високото Ниво 5: Предупреждение за преустановяване на всякакви пътувания и незабавно напускане на страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови