Тръмп продължава да отстъпва за израелското застрояване на Западния бряг

ОFFNews 10 февруари 2017 в 14:20 3207 3

В първото си интервю за израелска медия от встъпването си в длъжност Доналд Тръмп заяви, че изграждането на нови селища на Западния бряг и Източен Йерусалим няма да помогне за мира между израелци и палестинци.

Досега Тръмп е показвал силна подкрепа за Израел, заклеймявайки приетата в края на миналата година резолюция на Съвета за сигурност на ООН, която определя жилищата, изградени в окупираните територии, за незаконни.  

От Белия дом засега само са заявявали, че застрояването "може би няма да е полезно за постигането на мир", но се въздържаха от конкретна позиция. 

В интервюто за "Израел Хайом" Тръмп заяви, че планираното ново застрояване не е добро за мира, но не се изключва никаква възможност. 

"Останала ограничена земя и всеки пък, когато вземете земя за селища, остава по-малко. Не съм някой, който вярва, че разширяването на селищата е добро за мира. Но проверяваме всичко възможности", каза американският президент. 

Що се отнася до предизборното си обещание да премести посолството на САЩ от Тел Авив в Йерусалим, Тръмп обясни, че все още го обмисля. 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29216

3

Лопе де Вега

10.02 2017 в 19:18

Шабат шалом, Професоре. Моля се да стане, но ...

Поздрав!

29216

1

Лопе де Вега

10.02 2017 в 15:14

Разправях ви аз, че няма да стане нито бързо, нито лесно. Има сериозни пречки. Без дипломатически усилия няма да има успех. А с арапите какво стана? Че и Мексико не ще да плаща за стената. Левите в САЩ искат разни латиноси свободно да нарушават законите, а в това време мексиканците отдавна са си построили стена по границата с Гуатемала! За едни може, за други - не.

Поздрав!