Тръмп обеща по-сигурна Америка

OFFNews 22 юли 2016 в 10:19 2694 3

Снимка Reuters

Доналд Тръмп обеща да се справи с множеството заплахи пред САЩ по време на речта си в Кливланд, Охайо, приемайки президентската номинация на Републиканската партия.

"Престъпността и насилието, които днес измъчват нацията ни, скоро ще се прекратят", заяви той пред конгреса на партията.

Бизнесменът обеща, че президентството му би ознаменувало нова ера, защото би поставило обикновените хора на първо място.

Номинацията на Тръмп беше помрачена от отказа на основна личност за партията, като сенатор Тед Круз, да го подкрепи. Круз беше негов опонент по време на първичното пресяване. Други противници на Тръмп, като членовете на семейство Буш, останаха далеч от конгреса.

Нюйоркският бизнесмен Тръмп, който беше отписан, когато започна кампанията си преди година, каза, че се надява речта му да намали напрежението и да обедини партията.

Въпреки мрачното начало и неопитността в гласа на Тръмп, речта показа усилието му да разшири влиянието му отвъд гласоподавателите от гневната бяла работническа клас, които са ядрото на поддръжниците му, отбелязва Би Би Си.

Той протегна ръка и към чернокожите, говорейки за високото ниво на безработица и бедност сред тях. Той каза също, че администрацията на президента Обама се е провалила по отношение на образованието, работата и престъпността в градовете във вътрешността на страната.

В допълнение, Тръмп още веднъж говори за защитата на гейовете американци от "насилието и потисничеството на омразна чужда идеология".

Говорейки повече от час, Тръмп заяви, че сигурността на страната е под заплата от радикални ислямисти, нелегални имигранти и търговски споразумения, които са против американските работници.

Ще върнем страната си обратно в сигурността, благополучието и мира, каза той. Ще бъдем страна на щедрост и топлота. Но също ще бъдем страна на закона и реда.

Обръщайки се към "забравените американци", които работят здраво, но вече нямат думата, Тръмп заяви: "Аз съм вашият глас".

Той нападна опонента си, кандидата за президент на демократите Хилари Клинтън, обвинявайки бившия държавен секретар за "смърт, разрушения и слабост".

В речта си той обеща да постави Америка на първо място, да изгради "големи стени по границите", за да спре нелегалната имиграция, престъпността и наркотиците.

Той обеща да прекрати търговските споразумения, които са в ущърб на американските работници и да победи Хилари Клинтън през ноември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови