Доналд Тръмп: САЩ няма автоматично да защитава съюзниците си от НАТО

Последна промяна на 21 юли 2016 в 12:39 5517 21

Републиканският кандидат за президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че би отменил гарантираната отбрана на други държави от НАТО, пише "Ню Йорк Таймс". 

Страните от НАТО са задължени да подпомогнат на всяка членка на Алиaнса, която бъде нападната, но според Тръмп САЩ ще разглеждат отделните случаи преди да действат.

Милиардерът направи коментара си в контекста на потенциалната заплаха за прибалтийските страни, идваща от Русия. Той заяви, че ще се притече на помощ само на тези държави, които са изпълнили своите задължения към САЩ.

"Ако те изпълнят задълженията си към нас, то тогава отговорът е "да", каза Тръмп. 

Републиканецът похвали начина, по който турският президент Реджеп Таийп Ердоган се справи с опита за преврат.  По думите му Щатите имат свои собствени проблеми и нямат правото да критикуват действията на други държави.

"Вижте какво се случва в нашата страна. Как ще критикуваме при положение, че хора хладнокръвно убиват полицаи?", заяви той. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2204

21

Shoshon

22.07 2016 в 11:08

Американския Бат Бойко. В интерес на истината според мен е по-опрвен от Хилъри. Но за съжаление там демокрацията е така нагласена и в резултат Хилъри ще спечели. Дано се справи с разпада на империята.

1829

20

Traian Savov

21.07 2016 в 17:18

тогава за какво е нато

-2641

19

ОФчар

21.07 2016 в 17:03

Тоя май е по-тъп и от жена си!?! Тя поне повтаря смислени неща. А тоз праи душевни чекии на Вовата и току виж мужика се изпразнил в Прибалтика....

52633

18

Red or Dead

21.07 2016 в 15:57

“““.....Ред , много хубаво думаш , ама нали знаеш , че няма как да стане . Капитализма изисква съсредоточаване на капитала на едно място........“““““““


Екзактли, тук ключовата дума е “капитализъм“......наша скромност го олицетворява с PURE EVIL.....Томас Мор....this is the Key....затова е утопично.....но WHO KNOWS......поживьом увидим......Без съмнение обаче капитализма се ос*а по всички линии и фронтове....в момента PURE EVIL му прилага изкуствено дишане......с много COLLATERAL DAMAGE...ама те за тях човешкия живот на...ДРУГИТЕ никога не е бил на дневен ред......примери в Историята, с фандрома да ги ринеш......

14760

14

Victimized

21.07 2016 в 14:45

Какво спазване на договори ве Дръвчо , я погледни статията в укипедия за НАТО , виж кога е подписан договора , при какви условия влиза в сила и кога е ползван за първи път по предназначение , също така колко пъти НАТО влиза в конфликти които по никакъв начин не могат да бъдат определени като дефанзивни , каквито трябва да са функциите на тази организация .
Ред , много хубаво думаш , ама нали знаеш , че няма как да стане . Капитализма изисква съсредоточаване на капитала на едно място , и чрез формулата на Рокфелер , парите управляват света , нямат нужда да се борят за власт , те я взимат , след като приберат всичките капитали ..... Неравенството е във върховата си точка на абсолютно всички нива . Създадохме икономика дето е прекалено сложна и за икономистите , право прекалено сложно за правистите , с това създадохме една армия от бюрократи и чиновници , дето разнасят разни папки наляво на дясно по конференции и кръгли маси , и в резултат нещата стават още по зле , нека има балъци ....