Тръмп нападна "така наречения съдия", който спря указа му срещу чужденците

OFFNews 04 февруари 2017 в 18:39 18069 5

Тръмп нападна

Американският президент Доналд Тръмп реагира гневно на решението на съдия Джеймс Робарт, който блокира указа, забраняващ допускането на бежанци и граждани на седем, предимно мюсюлмански държави, в САЩ. 

Президентът каза, че временното спиране на указа може да доведе до "големи проблеми". Той се закани решението на федералния съдия от Сиатъл да бъде отменено.

В "Туитър" той написа, че "мнението на така наречения съдия" е "смехотворно и ще бъде отхвърлено". "Интересно е, че някои държави в Близкия изток са съгласни със забраната. Те знаят, че ако някои хора бъдат пуснати - смърт и разруха", написа президентът в серия от съобщения в социалната мрежа.

Тръмп отново нападна медиите, конкретно "Ню Йорк таймс". След като бяха принудени да се извинят за лошото и некоректното отразяване след победата ми на изборите, фалшивите новини - "Ню Йорк таймс" все още е изгубен, нападна той.

По-рано днес от Белия дом обявиха, че ще отвърнат на удара. Говорителят на Тръмп, Шон Спайсър, определи указа на президента като „законосъобразен и целесъобразен“ и заяви, че Министерство на правосъдието ще поиска извънредно прекратяване на решението на федералния съд „във възможно най-кратки срокове“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!