Тийнейджърка оцеля по чудо в самолетна катастрофа

Кристин Каменова 14 юли 2015 в 16:05 5975 2

Снимка Facebook

Оцелялата тийнейджърка Отъм Вийч

Тийнейжърка оцеля по чудо в самолетна катастрофа в планините северно от щата Вашингтон, САЩ. Малкият летателен апарат излетял с трима души на борда в 14:20 часа в събота и изчезнал от радарите час по-късно. Оцелялото 16-годишно момиче е открито чак в понеделник, пише британският "Гардиън".

Съдбата на доведените ѝ баба и дядо, които били с нея на борда, остава неясна.

"Оцеляването на Отъм Вийч е истинско чудо", казва подполковник Джефри Лустик от Гражданската въздухоплавателна администрация.

Близките подават сигнал в неделя, че малкият самолет Beech A-35 не е завършил своя полет от Калиспел, Монтана, до Линден, Вашингтон. Спасителите започнали издирване и стеснили обсега на база сигнала, подаван от мобилен телефон и данните за обичайния маршрут при такъв полет. От летателния апарат и пътниците обаче нямало и следа, докато Отъм Вийч не стигнала до магистрала №20, близо до източния вход на национален парк North Cascades.

Моторист я качил в понеделник следобед и я оставил близо до магазин на около 30 мили разстояние. Служителите в магазина позвънили на 911 и на мястото били изпратени парамедици, които да окажат първа помощ, преди момичето да бъде откарано в болница.

Екипът констатирал, че Отъм е дехидратирана и има съвсем леки наранявания.

След откриването на Вийч спасителният екип е подновил издирването на останките от самолета и на бабата и дядото на момичето, от които все още няма следа.

"Толкова сме щастливи - коментира подполковник Лустик по повод откриването на Отъм. - Прекарал съм 30 години от живота си като част от гражданския въздушен патрул и моменти на радост като този са изключително редки".

Отъм разказала на баща си как самолетът се разбил и запалил, след като прелетял над купести облаци. Вийч останала на мястото на катастрофата един ден в очакване да дойде спасителен екип. След като това не се случило, тя слязла от върховете и успяла да открие пътя към магистрала №20. Състоянието, в което е приета в болницата, показва, че тя е вървяла с дни, преди да получи помощ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!