Тялото на загиналия в Украйна българин още е на бойното поле

Владимир Йончев 04 януари 2024 в 18:23 16376 4

Светослав Славков

Снимка архив

Светослав Славков

Тялото на загиналия в Украйна български доброволец Светослав Славков още е на бойното поле, научи OFFNews от негови близки.

Светльо е загинал край Купянск, а не край Авдиивка, както съобщихме по-рано.

Край Купянск се водят тежки боеве отдавна, но в последните 2 седмици руските войски са получили нови подкрепления в жива сила, бойна техника и муниции и атаките са по-ожесточени от обикновено. Ако преди бомбардираха масирано само сравнително големи отряди, сега хвърлят огромно количество бомби дори срещу малки групи бойци, разказа източникът ни.

Светльо е бил на първата линия на фронта от 24 декември. На 31 декември е изпратен на мисия в отряд от 20 души. В сивата зона между окопите на двете страни отрядът е атакуван от две страни от войски на Руската федерация.

В завързалата се престрелка са загинали четирима от 20-те войници на украинската армия. За съжаление сред тях е и Светльо.

Мястото, на което се е водило сражението е голо поле с много кратери от снаряди и плитки дупки, копани набързо от отделни войници. Светльо е загинал от огнестрелна рана, а не от осколка. 

Към момента няма яснота кога тялото му може да бъде прибрано от бойното поле. 

Светльо е бил екипиран много добре. Събрахме 8000 лева, за да купим най-модерното оборудване за един войник. На снимките той е с част от него. Надявахме се то да му помогне да оживее, разказаха пред OFFNews негови приятели.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

500

4

781000

04.01 2024 в 22:43

Вечна памет на героя и искрени съболезнования на близките на това загинало момче. Има ли дарителска кампания за семейството и за прибирането на тялото ?
Като цяло, трябва да се гордеем с огромната помощ, оказана на Украйна - цели 5 човека, от които един даже е още на фронта. Колко и какви оръжия е пратила България, както и кой е платил за тях (освен ако Гебрев не ги дава гратис, знам ли), си остава дълбока тайна.
Германия до дни ще мине по производство на снаряди Северна Корея, Франция ще прави повече дронове от Иран, а България ще прати 6ти човек на фронта, победата е близо.

900

3

Rex

04.01 2024 в 22:31

Бог да го прости момчето. Умря за всички нас. Някой знае ли да ли има семейство ? Не е лошо да се организира една подписка да ги подпомогнем в този тежък за тях момент.

2099

2

Mateevk

04.01 2024 в 19:30

Чакаме Радев да изкаже съболезнования. Жалко за момчето, но това са истинските герои на нашето време, не "патриотите" с пилони. След време сигурно ще го разберем по-добре. За съжаление винаги така става.
 
X

Да помогнем на украинските деца!