The Times: ЕС с ултиматум към Полша и Унгария - да приемат бежанци или да напуснат блока

ОFFNews Последна промяна на 05 април 2017 в 13:36 9790 6

Германия, Франция и още 21 страни от ЕС ще поставят ултиматум пред Унгария и Полша да приемат наложените европейски квоти за преразпределение на бежанците или да напуснат съюза, пише британският The Times, позовавайки се на неназован дипломатически източник. 

Полша и Унгария не са приели нито един бежанец от общо 160 000, които трябва да бъдат разпределени между страните членки. 

"Те ще трябва да изберат дали са част от европейската система или не. Не можеш да изнудваш ЕС, единството си има цена", твърди анонимният източник. 

Очаква се през следващите дни Европейският съд да вземе решение по въпроса за легалността на квотите, които Варшава и Будапеща отказват да спазват. 

Източникът на британското издание изразява увереност, че магистратите ще утвърдят системата. 

"Тогава те (Полша и Унгария - бел. ред.) ще трябва да спазят решението. Ако не го направят, ще понесат последиците, финансови и политически. Без повече изключения. Няма повече "един крак вътре и един навън". Ще бъдем много строги". 

Припомняме, че досега България е приела само 29 чужденци по квотната система на ЕС.

Преди дни Европейската комисия отхвърли исканията на Австрия страната да не приема повече мигранти по схемата,. Виена твърди, че тъй като вече е изпълнила задълженията си, не би трябвало да продължи с приема.
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

38250

4

Denis Rizanov

05.04 2017 в 14:33

Всички чуждоземни орки трябва да бъдат закарани в спалнята на танте меркел.
Дъртата вещица ги призова в Европа, да си им бере гайлето! На нас българите, даже местните циганори са ни в повече. Не щем още скакалци!

7914

2

Танас

05.04 2017 в 14:19

Аха, щото Британия е приела колко чужденци? Колкото точно е искала! Полша и Унгария (а и Австрия) колко са искали? Кой е искал чужденците в Европа? Въпроси, въпроси.....

7671

1

Hissarion

05.04 2017 в 14:13

Време беше тия тарикати на дребно да бъдат организирани. Унгарците намигат на Путин, поляците се слагат коленопреклонно на САЩ и си мислят, че са хванали дядо-господ за шлифера.