Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Стрелба по автобуса на "Фенербахче", шофьорът е ранен (видео)

OFFNews 05 април 2015 в 13:03 2214 0

Снимка: DHA

Стрелба е открита по автобуса на "Фенербахче" след победата с 5:1 при гостуването на "Ризеспор" в северна Турция. Шофьорът на автобуса е бил сериозно ранен, съобщава Би Би Си. 

По предварителни данни нито един футболист не е пострадал, но шофьорът на автобуса е бил ранен в лицето. От кадрите, които бяха разпространени от турските медии, се вижда, че той е бил ранен около лявата скула.

След това шофьорът е откаран с полицейска кола до болницата, а отборът - с конвой в брониран автобус до летището. Футболистите и треньорите са били посрещнати в Истанбул от голяма група фенове.

Автобусът е обстрелван, когато футболистите от "Фенербахче" са напускали града и са се били насочили към летището на черноморския град Трабзон.

Губернаторът на Трабзон Абдулчелил Оз заяви, че в момента тече разследване по случая и все още е твърде рано да се каже нещо категорично, но по първоначална информация нападателят е стрелял по автобуса с пушка.

Той обясни, че шофьорът е бил ранен от метален предмет, който е попаднал около скулата, но няма увреждания на мозъка и опасност за живота му.

Атаката на автобуса на "Фенербахче" беше осъдена като недопустима от премиера Ахмет Давутоглу, спортния министър Джагатай Кълъч, главния опозиционен лидер Кемал Кълъчдароглу и редица клубове от елита, сред които "Бешикташ", "Бурсаспор", "Галатасарай", "Газиантепспор", "Мерсин", "Трабзонспор" и "Ризеспор".

В същото време турската футболна федерация (TFF) призова да бъдат взети всички необходими мерки, за да бъдат подведени под отговорност виновните за стрелбата.

"Ние решително осъждаме нападението. Считаме го за атака не само срещу конкретен клуб, но и срещу целия турски футбол и призоваваме да бъдат взети мерки за подвеждането под отговорност на виновните", се казва в съобщение на сайта на TFF.

Предполага се, че автори на безумната постъпка са ултраси на Трабзонспор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews