Стачка в Гърция за 1 май

Ивайло Анев 01 май 2014 в 09:22 3055 0

Стачка на фериботите и други видове транспорт ще блокира по пристанищата и гарите в Гърция туристите, предпочели южната ни съседка за почивните дни. Пълен срив в транспортния и други сектори ще причини 24-часовата първомайска стачка.

Тя е свикана от двата синдиката в страната – Общата конфедерация на труда и Федерацията на държавните служители. В стачките ще участват също хора от местното самоуправление, банките, аптеките и болниците.

Работещите на пристанищата, в железопътния и градски транспорт ще бъдат основна част от протестиращите, които ще спрат работа. Това се очаква да предизвика транспортен хаос, въпреки това, че метрото, много автобуси и тролеи ще се движат но на по-големи интервали от време.

Протестите са насочени срещу политиката на икономии и рекордно високата безработица в страната, която е над 27 на сто, и нивото на бедност от 20%.

От българската пътна полиция вече предупредиха, че движението по главен път Е-79 София – Кулата ще е много натоварено. Като алтернатива на влизането в Гърция през Кулата е ГКПП "Илинден-Ексохи", до който се стига през Гоце Делчев. Неговото предимство е, че се избягват най-проблемните участъци през кресненското дефиле и обходът край Сандански. Маршрутът е удобен за всички, който са избрали за почивка остров Тасос и Халкидики.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!