Шофьор на евакуационен автобус е взет в плен в Попасна

OFFNews 02 май 2022 в 08:51 5015 2

Снимка Telegram / Сергей Хайдай

Шофьорът на евакуационен автобус Михаил Панков е бил взет плен от руската армия в района на Попасна, съобщи украинският губернатор на Луганска област Сергей Хайдай. Случаят е станал на 29 април, но нямаше вести от Панков до момента, в който не се появи в пропаганден сюжет в новините на руската НТВ.

На 29 април диверсионно-разузнавателна група на руската армия е обстрелвала с гранатомети евакуационен автобус в района на Попасна. Автобусът е карал храна, а на връщане е трябвало да вземе хора. Към мястото на обстрела се насочили няколко групи украински военнослужещи, но заварили там празен автобус със следи от кръв вътре.

Вторият автобус, в който бил именно Панков с хуманитарна помощ изчезнал. След два дни в неизвестност украинецът се появил в руския телевизионен канал. В репортажа шофьорът разказва, че украинските власти не евакуират хората, че народът е оставен на произвола. „Разбирам, че Михаил не е имал друг избор. Кадрите са красноречиви.“ – коментира Хайдай.

Михаил Панков е учител по история в училището във Врубивка и помагал на жителите на Попасна да оцеляват, като всеки ден в продължение на седмици им карал храна. И досега имало случаи на обстрел, но Панков винаги се измъквал. „Ще направим всичко възможно да го освободим.“ – пише в канала си в Телеграм Сергей Хайдай.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-60

2

офф бее

02.05 2022 в 10:06

Руски орки

2051

1

Propaganda

02.05 2022 в 09:15

раските гниди в действие да освободят мирни хора от живота им.

Дерусифилация или смърт. расия трябва да бъде изличена от нашата Земя.
 
X

Да помогнем на украинските деца!