Северна Корея изстреля четири стратегически крилати ракети

OFFNews 24 февруари 2023 в 07:41 2414 1

На тази снимка, предоставена от правителството на Северна Корея, се вижда тренировъчно изстрелване на крилата ракета на неразкрито място в Северна Корея в ранния четвъртък, 23 февруари 2023 г. Независими журналисти не са получили достъп за отразяване на с

Снимка БТА/АП

На тази снимка, предоставена от правителството на Северна Корея, се вижда тренировъчно изстрелване на крилата ракета на неразкрито място в Северна Корея в ранния четвъртък, 23 февруари 2023 г. Независими журналисти не са получили достъп за отразяване на събитието, показано на тази снимка, разпространена от севернокорейското правителство.

Северна Корея съобщи, че вчера е изстреляла тестово крилати ракети с голям обсег край източния си бряг, с което увеличи провокативната си серия от демонстрации на оръжия, докато съперникът ѝ - Южна Корея - засилва военните си тренировки, предаде АП.

Изстрелванията бяха потвърдени от южнокорейските военни. Те са имали за цел да проверят надеждността на ракетите и възможностите за бързо реагиране на звеното, което управлява тези оръжия, заявиха севернокорейските държавни медии.

Изстрелването се състоя в момент, когато САЩ и Южна Корея проведоха симулация във Вашингтон, целяща да изостри отговора им на севернокорейските ядрени заплахи.

Официалната Корейска централна новинарска агенция на Пхенян заяви, че четирите ракети са летели близо три часа след изстрелването им от североизточното крайбрежие, чертаели са овални и осмоъгълни фигури над морето и са показали, че могат да поразяват цели на разстояние 2 000 км.

Обединеният комитет на началник-щабовете на Южна Корея заяви, че подробностите за полета, обявени от Северна Корея, се разминават с показанията на разузнавателните служби на САЩ и Южна Корея, но не даде подробности. Той заяви, че съюзниците продължават да анализират изстрелванията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

1

Джендо Джедев

24.02 2023 в 07:54

Далеч по-голям успех за тия ще е някое заглавие в стил "Северна Корея реши проблема с глада на населението". :D

Впрочем май правят реклами на ракетите си, че Путя да им стане мющерия. Како купува дронове от Иран... :D
 
X

Да помогнем на украинските деца!