Севастопол реши да се присъедини към Русия

OFFNews 06 март 2014 в 22:48 6939 65

Градският съвет на Севастопол взе решение за присъединяване на града към Русия и застана зад насрочения референдум в Крим, съобщава Интерфакс.

„Първо. Град Севастопол влиза в състава на Русия в качеството на субект на Руската федерация. Второ. Подкрепя се решението на Върховния съвет на Автономна република Крим за провеждането на общокримски референдум на 16 март 2014 година”, се посочва в решение на градския съвет N7151 от 6 март.

Според доклада, решението е взето в съответствие с Европейската харта за местно самоуправление, Конституцията на Украйна, Международния пакт за икономически, социални и културни права, Международния пакт за граждански и политически права и на основание на закона „За местното самоуправление в Украйна”, се посочва в съобщение на градската управа.

На референдума на 16 март избирателите ще трябва да отговорят на три въпроса - дали Севастопол да влезе в състава на Руската федерация, дали Крим да се присъедини към Русия, дали да бъде възстановено действието на кримската конституция от 1992 г. и Крим да остане част от Украйна.

По-рано днес Европейският съюз и САЩ определиха като незаконно решението на кримския парламент за свикване на референдум, който да реши съдбата на автономната република.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews