Саудитска Арабия освободи задържани при антикорупционната чистка

OFFNews 27 януари 2018 в 15:50 3395 0

Саудитските власти са освободили членове на кралското семейство, бивши държавни служители и бизнесмени, които бяха задържани по разследване за корупция преди повече от два месеца, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Броят на освободените не се споменава. 

Задържаните са били освободени от хотел "Риц-Карлтън" в столицата Рияд, след като са сключили финансови споразумения с властите, съобщава саудитският вестник "Оказ", без да предостави повече подробности.

Сред освободените е принц Алуалид бин Талал, президент и собственик на глобалната инвестиционна компания Кингдъм холдинг, както и Уалид ал Ибрахим, собственик на телевизионната мрежа "Ем Би Си".

Десетки принцове, високопоставени чиновници и бизнесмени бяха арестувани в началото на ноември по обвинения като пране на пари, подкупи и изнудване на държавни служители. Властите посочиха, че планират да постигнат финансови споразумения с повечето заподозрени и изразиха увереност, че по този начин могат да приберат около 100 милиарда долара в държавната хазна.

По-рано тази седмица, главният прокурор съобщи, че все още са задържани 95 души, 90 са били освободени след вдигане на обвиненията, а други са откупили свободата си срещу пари в брой, недвижими имоти и други активи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови