201 са арестувани в Саудитска Арабия за корупция и злоупотреби за поне 100 млрд. долара

OFFNews 09 ноември 2017 в 20:41 3930 0

201 души са били арестувани в мащабното разследване в Саудитска Арабия, което е установило, че през последните десетилетия е имало злоупотреби и корупция за милиарди долари, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Генералният прокурор на кралството Сауд ал Моджеб обяви, че от събота вечерта са задържани за разпит 208 души, като 201 от тях са останали в ареста. 

По думите му за последните три години са констатирани злоупотреби за най-малко 100 милиарда долара чрез присвояване и корупция, продължавала десетилетия наред.

Около 1700 банкови сметки на заподозрени лица са замразени. Саудитското правителство заяви, че се замразяват авоари само на частни лица, а компаниите и предприятията засега остават незасегнати от кампанията.

Преди дни стана ясно, че новият антикорупционен орган в страната е арестувал 11 принцове, четирима настоящи и 38 бивши министри, депутати и бизнесмени.

Сред задържаните е милиардерът, собственик на "Кингдъм холдинг", принц Алуалид бин Талал - един от най-изтъкнатите бизнесмени в страната, както и бившият финансов министър Ибрахим Асаф.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!