САЩ забраниха търгуването с 'Калашников', 'МиГ' и още над 30 руски оръжейни компании

OFFNews 28 октомври 2017 в 14:14 3938 2

Държавният департамент на САЩ публикува списък с 39 руски оръжейни компании, с които отсега нататък е забранено да се търгува.

Сред тях са големи износители на оръжия като Рособоронекспорт, "Калашников"., "МиГ, "Сухой" и "Ижмаш", съобщи ТАСС, цитирана от БТА.

САЩ вече наложиха санкции на много от тези компании, но сега ще санкционира и всички, които търгуват с тях.

Списъкът със санкционираните компании бе представен от Държавния департамент на САЩ на Конгреса вчера с 25 дни закъснение от датата, предвидена в закона. Санкциите трябва да влязат в сила в края на януари догодина.

Целта на Конгреса и на правителството е да използват член 231 на закона, за да отговорят на вредното поведение на Русия по отношение на украинската криза, кибератаките и нарушенията на човешките права, заяви високопоставен представител на Държавния департамент.

Този член визира значителните транзакции с лица от сектора на отбраната и руското разузнаване, което би могло да включва продажбата на руски високотехнологични оръжия по света, допълни представителят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

2

поп Дръвчо

29.10 2017 в 10:29

Все още не сме САЩ.

Не че това би ни попречило да направим единственото правилно нещо с тия МИГ-ове - един в музея, останалите - на вторични суровини.