Quantcast

САЩ: Преговори с Русия – само в присъствието и на Украйна

OFFNews Последна промяна на 31 март 2014 в 07:56 4835 3

Джон Кери

Снимка AFP

„Няма да приемем да се продължава напред без легитимното правителство на Украйна да седи на масата. Няма да има никакви решения за Украйна без присъствието на самата Украйна“.

Това заяви държавният секретар на САЩ Джон Кери, след среща в Париж с руския външен министър Сергей Лавров, с когото обсъдиха кризата в Украйна.

След края на разговорите Лавров и Кери не дадоха съществени подробности около обсъжданията.

Кери заяви, че руската идея за федерализация на Украйна не е била обсъждана на срещата, защото „не би било честно да се прави това без присъствието на украинци на масата“.

Тезата на Сергей Лавров обаче бе съвсем друга. На отделна пресконференция руският външен министър заяви, че е провел с Кери „конструктивен разговор“ по темата за федерализацията на Украйна.

Редица европейски анализатори разкритикуваха разговорите между Кери и Лавров, защото на масата на преговорите не е присъствал нито един представител на ЕС.

Срещата между Кери и Лавров дойде два дни, след като президентите на САЩ и Русия Барак Обама и Владимир Путин обсъдиха ситуацията по телефона и стигнаха до съгласие за дипломатично решение в Крим.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.03 2014 в 22:39

Путлер и кривогледият му външен министър са паталогични лъжци и нагли типове. Това е една изключително ефикасна, нискобюджетна диктатура от азиатски тип. Докато в тоталитаризма от оруеловски тип, след всяка лъжа се налагаше препечатване на старите вестници за да съответстват на новото положение, то при диктатурата на нашистите, това не се налага. Няма нужда от излишна свенливост, че лъжеш, изкривяваш истината, че си грандиозен демамагог, след като на населението не му пука, че си лъжец.

31.03 2014 в 15:00

нгел Найденов: Руски самолети ни шпионират! Пет пъти вдигнахме изтребители!
Американски бойни части може да дойдат у нас

31.03 2014 в 10:56

"Легитимното правителство на Украйна" – такова за момента няма. Има една група превратаджии, които подсрекавани от Запада заграбиха властта чрез улично насилие. Когато се проведат нови честни и свободни избори, тогава ще има "легитимното правителство".

САЩ много се заблуждават, че всички антируски настроени са "демократи". Не може изобщо да им "легитимно правителство" с участието на неофашистки, нацистки, ултранационалистически и антисемитски елементи.

В настоящия момент форматът на срещата може да бъде само Русия, САЩ и ЕС. След избори може да се включат и украински представители, Не и преди това.