САЩ може да спрат помощта за Украйна до средата на ноември

Правителството няма да спира работа, Конгресът одобри временно финансиране

OFFNews 01 октомври 2023 в 07:53 4016 4

Конгресът на САЩ

Снимка Архив

Сенатът на САЩ подкрепи законопроекта за временно финансиране на правителството, благодарение на който ще се предотврати четвъртото частично спиране на работата на федералните агенции за последните 10 години, съобщиха Асошиейтед прес и БТА. 

Заплахата от преустановяване на работата на американското правителство бе избегната часове преди изтичането на крайния срок, след като преди това законопроектът за временно финансиране бе приет в Камарата на представителите.

В текста отпада помощта за Украйна, която е приоритет на Белия дом, но среща все по-широка съпротива сред конгресмените републиканци. Това означава, че до средата на ноември САЩ не могат да оказват военна и финансова помощ за Украйна. В предварителните разчети, САЩ планираха да включат в бюджета 6 млрд. долара за Киев.

Предвижда се федералната помощ за пострадалите от природните бедствия в САЩ да бъде увеличена на 16 милиарда долара.

Дни наред Камарата на представителите провеждаше напрегнати заседания, но в крайна сметка председателят Кевин Маккарти внезапно се отказа от исканията твърдолинейните представители на Републиканската партия за рязко съкращаване на разходите, за да може законопроектът да бъде подкрепен от Демократическата партия.

След като текстът бе одобрен от долната камара на американския парламент с 335 гласа "за" и 91 "против", той получи и подкрепата на Сената с 88 срещу 9 гласа.

Предстои законопроектът да бъде подписан от президента Джо Байдън.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2099

5

Mateevk

01.10 2023 в 09:55

Както се казва, от мухата слон се прави. За тази си постъпка шефът на канадския парламент си подаде оставката. Нещо невиждано и нечувано по руските стандарти. Това е все едно Лавров да си я беше подал заради антисемитски изказвания, но се размина само с извинение на Путин и то не публично. Там публични извинения не се правят. Да сме чули Путин да се е извинил за Катинското клане, признато с половин уста след повече от половин век? Не! Няма и да чуем. От раздуването на канадския казус сега излезе, че става дума за нацистки военнопрестъпник, а той не е такъв, защото ако беше досега да са го опандизили вече 300 пъти, независимо от годините му. В страните, "реабилитиращи" нацизма така се прави, а в Русия, която се пише пръв борец срещу нацизма, се възраждат с пълна сила практики от времето на нацизма и сталинизма, наречени вече официално "рашизъм". Та Путин не е прав и никога няма да бъде!

15914

4

поп Дръвчо

01.10 2023 в 09:49

Аз пък си мисля че няма да я спрат.

Ще понатиснат Украйна за нещо (то има за какво) и ще я уредят с отделен закон.

Ако пък я спрат ще е политически подарък за ЕС какъвто САЩ никога досега не са правили.

-1650

3

ob1

01.10 2023 в 09:48

Начи... спиртакът се крие като ***** при новини, които не му отърват, но тука е първа писта с поредната доза нацистки простотии.
РуZка мършо, след тъпата случка Антъни Рота е подал оставка, а Джъстин Трюдо се е извинил. Забележи, че не са знаели, че тоя е бил част от СС. В момента му готвят екстрадирането. Как точно това е реабилитация на нацизма?!?
Така работят нормалните хора в цивилизования свят - ако допуснат грешка се извиняват и си носят последствията. Да ти кажа ли кога подобно нещо ще се случи в на майка ти руZията? Иди нах*й!

318

2

Valioka

01.10 2023 в 09:22

Не знам бате, с тая сатанинска пентаграма.... Не знам кой подкрепя нацизма, но ти си си поставил един от нацистките символи на логото си. Което автоматично те поставя в групата на фашагите,, а иначе може да си клатиш езика, никой не може да те спре... Засега...
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика