Quantcast

САЩ дават на Украйна 11,4 млн. долара за президентските избори

OFFNews Последна промяна на 15 април 2014 в 14:57 4969 4

САЩ ще дадат на Украйна помощ от 11,4 млн. долара за организацията на предсрочните президентски избори, насрочени за 25 май. Това съобщи говорителката на държавния департамент Джен Псаки, цитирана от ИТАР-ТАСС.

Разчитаме, че финансовата помощ за Украйна ще способства провеждането на свободни, честни и мирни избори, посочи Псаки.

Парите ще бъдат използвани за поддържане на местни и международни наблюдатели, усъвършенстване на процеса на гласуване и обезпечаване на избирателите с необходимата информация.

Освен това САЩ ще окажат помощ на Украйна и за осъществяване на икономически реформи, в това число и на предвидените в програмата за сътрудничество с Международния валутен фонд, допълни Псаки.

Помощ ще бъде оказана и в борбата с корупцията и в откриването на незаконно изнесени от страната активи.

САЩ планират да окажат на Украйна и съдействие в областта на безопасността. Вниманието ни е насочено към дипломацията и икономическата помощ. Не виждане възможност в разрешаването на кризата по военен път, подчерта Псаки.

В понеделник стана ясно, че ЕС ще отпусне на Украйна общо 1,61 млрд. евро. 1 млрд. евро ще бъде отпуснат под формата на средносрочни заеми. Тази помощ ще се добави към обещаната помощ от 610 млн. евро, която до момента не беше отпусната.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.04 2014 в 19:40

Много се охарчиха Пиндустан за тая Украйна. Първо за преврата, после за помощ към превратаджиите, сега за избори.

Иначе можеше да се направят избори и без преврат де. Сега, ако не ги устроят изборните резултати, ще трябва да дават пари за още един преврат.

15.04 2014 в 16:01

Уауу, колко са щедри...

15.04 2014 в 15:36

То и НАТО се ангажира да не се разширява на изток, но се разшири и стигна до границите на Русия. Щом едните не спазват договорите, защо очакват, че другите ще ги спазват?!?

15.04 2014 в 15:21

Защо забравихме, че Русия се ангажира да бъде гарант за териториалната цялост на Украйна ако Украйна доброволно се откаже от ядрения си потенциал ? ? Как би изглеждала кризата, ако Украйна беше запазила своите 1800 ядрени бойни глави ? ? ? - Тогава Украйна щеше да бъде „по-авторитетна” от Комунистическа Корея . . .