Quantcast

Сърбия пак поиска извинение от "агресора НАТО"

Ивайло Анев Последна промяна на 24 март 2014 в 18:00 5963 27

Сръбският президент Томислав Николич

Сърбия досега не е чула искрено извинение за агресията на НАТО през 1999 г., заяви президентът Томислав Николич.

По думите му страната все още чака извинение от западния военен пакт.

От мен не трябва да се очаква да забравя какво се случваше по време на агресията: 78 дни и 78 нощи. Нито ще забравя, че на 30 май същата година, по време на големия християнски празник Света троица, с четири ракети беше бомбардиран моста на Велика Морава, каза Николич.

Днес в Сърбия отбелязват 15-тата годишнина от началото на бомбардировките на НАТО срещу военни и индустриални обекти в страната, тогава управлявана от Слободан Милошевич.

Западните медии наричаха бомбардировките "военна интервенция на НАТО", а руските и част от сръбските - "агресия на НАТО срещу суверенна държава". 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.03 2014 в 11:13

Гледайте това:
http://www.star07.in/videogallery.php?video_id=257

Сърбите са си в правото, да искат извинение. Това , което гледахме по новините 90-те, няма общо с истината.

25.03 2014 в 01:31

Западняците решиха да разкъсат и разрушат Югославия, защото се страхуваха от една силна, независима и самостоятелна държава на Балканите.

При това НАТО наруши международното право, собствения с устав, устава на ООН и споразуменията от Хелзинки за ненарушимостта на границите в Европа.

Както и извърши редица ВОЕННИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ с нападенията си срещу граждански обекти, при което бяха дадени цивилни жертви. Международната прогресивна общественост заклеймява този варварски агресивен акт и сърбите са прави да искат извинение, а също така и компенсации за жертвите и наказание за виновните.

24.03 2014 в 23:34

@П.Балкански 24: Това ли е смисълът-да го върнат "тъпкано"??? Ти в кой свят живееш???

24.03 2014 в 22:36

Е братята сърби, колко и да не ги обичам, имат право. Сигурен съм, че когато часът удари, те ще си го върнат тъпкано на западняците.

Югославия в миналото винаги е била най-прозападно ориентираната страна от бившия соцлагер. Не случайно другите комунистически страни ги смятаха едва ли не за "западна" държава, и не пускаха поданиците си да дори да пътуват до Югославия.

Много българи избягаха на Запад именно през Югославия. Точно тях да ги накажат по такъв жесток начин, е крайно нелогично и неблагодарно от страна на Запада. Всички очакваха, че след падането на желязната завеса именно Югославия ще се интегрира първа и най-добре към Европа, защото и при Тито в тази страна имаш много по-голяма свобода и проевропейски дух, отколкото където и да било в другите соцстрани.

Вместо това обаче, западняците решиха да ги разкъсат, защото се страхуваха от една силна, независима и самостоятелна Югославия. При това НАТО наруши международното право, собствения с устав, устава на ООН и споразуменията от Хелзинки за ненарушимостта на границите в Европа. както и извърши редица ВОЕННИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ с нападенията си срещу граждански обекти, при което бяха дадени цивилни жертви.

24.03 2014 в 22:15

До mechok

А ти свиньо блатска,
а ти менте жалко,
а ти крадец на никнеймове,
от теб по-жалко изчадие няма.
Изчезни веднъж завинаги.

24.03 2014 в 22:07

Тоя, недокорЕгирания, съвсем изплющя.
А мазната балканска свиня е бодър и очакващ ДАНС.
Хахахахахахахахахаха

24.03 2014 в 21:33

На всички ДЕМОПЕДЕРАСИ,

Nа баба ви фурката и вървете на майната си.

24.03 2014 в 21:31

До Ханку Брат

Ти тъпанарино прост, като виден експерт,

я кажи говедо жалко и тъпо, кога ще спрем РУСКИЯ ПРИРОДЕН ГАЗ и ще преминем на МЕТАН, който ще добиваме чрез електролиза сток от вентилаторите.
А бе ИДИОТИНО, да вземеш да изчезваш,че като фана кола, па бой, па бой, па бой по простата ти тиква. Тъпанар с тъпанар. На две магарета сено не може да раздели, тука дошъл да ми философства. ПЕДЕРАС жалък.Айде чупката.

24.03 2014 в 21:21

Нещо, което не видяхме преди 15г.

Белград:
https://pbs.twimg.com/media/Bjd1G0QCIAEVBee.jpg:large

24.03 2014 в 20:46

А как кралство Сърбия се превърна в Югославия?