Сара Пейлин: Имигрантите в САЩ трябва да говорят "американски език"

OFFNews Последна промяна на 07 септември 2015 в 15:55 9108 15

Бившият кандидат за вицепрезидент на САЩ от Републиканската партия и бивш губернатор на щата Аляска Сара Пейлин обяви, че имигрантите в САЩ трябва да говорят "американски език".

"В полза на Джеб Буш (фаворит на републиканците за кандидат за президент - бел. ред.) е, че говори гладко испански, защото имаме голяма и чудесна испанска популация, която ни помага да изграждаме Америка", каза Пейлин пред CNN. "От друга страна, знаете, мисля, че можем да изпратим следното послание: "Искате да бъдете в Америка? А, по-добре да сте тук легално, в противен случай ще ви изгоним. Б, когато сте тук, нека говорим на американски. Имам предвид, това е просто, просто нека говорим на английски", каза Пейлин.

Пейлин поясни, че обединяващият фактор за всяка нация е езикът, който разбират всички и затова хората трябвало да говорят само на английски.

Много от нелегалните имигранти в САЩ идват от Мексико и други испаноговорящи страни в Латинска Америка.

Миналата седмица Буш отхвърли предложението на Тръмп хората в САЩ да бъдат задължени да говорят само на английски език. Буш, който говори много добре испански и често го говори по време на събития, обеща да продължи да го прави.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.09 2015 в 21:57

ако за американски се смята основния език на коренното население то значи трябва да говорите Индиански. а тогава защо говорите езика на английските колонизатори и грабители- ваща мама англосаксонска гадна?

08.09 2015 в 00:47

Нали знаете историята за Вавилонската кула ? !

07.09 2015 в 23:47

Напълно подкрепям това което казва Сара Палин.Официалният език във САЩ е английския или по точно американския английски,както има австралийски английски или индийски английски и т.н. Работил съм по големите складове на източното крайбрежие на САЩ и мога да кажа със пълно основание че 90 % ако не и повече от персонала там са испаноговорщи(латиноси)Не само сред обикновените работници но и на по високи позиции бригадири, менаджери.Почти всички обикновени складови работници не говорят английски или само по няколко думи. Лошото е че изобщо не правят опит да учат езика, те си живеят във едно сравнително затворено общество имат си испаноговорящи лекари, адвокати,банкови чиновници и т.н.Ако отидеме да кандидатстваме за някаква работа както се случва обикновено всички тези рекруитъри ще предпочетат латиносите пред другите бели американци или черни.И това е само един пример със складове т.е. този вид индустрия.САЩ я залива тази вълна от емигранти от Южна Америка ,а и не само от там подобна на тази от Европа само че това тук вече е от десетилетия.

07.09 2015 в 23:22

Това е недемократично и дискриминационно

07.09 2015 в 22:11

Yeah we say American English and from there - American.
This is not British stupid.

07.09 2015 в 20:59

Баси кви кандидатури за президент на ФАЩ издигнаха: гей, от който се срамуваха преди време дори в собственото му семейство, и затова досега не му разрешаваха да се кандидатира, и пренебрегната съпруга на бивш президент в критическа възраст.

То на тоя фон Тръмп като че ли изтлежда най-нормален. Изобщо Четвъртия хилядолетен райх изпитват явно ЛИПСА НА ПОДГОТВЕНИ КАДРИ.

Най-добре направо да издигнат МЕКСИКАНЕЦ или още по-добре - направо КИТАЕЦ. Така ще си спестят доста излишно време.

07.09 2015 в 20:20

Що се връзвате на №1 Россия... Нали знаете, че това е обикновен нашенски трол :)

07.09 2015 в 19:23

Хамерикански език...ха,ха,ха...такъв език няма...ха,ха,ха...когато краварите си създадат собствена писменост и собствен език...тогава марсианците ще научат ХАМЕРИКАНСКИЯ ЕЗИК...ха,ха,ха...тАпАнАрИ....цяла Англия и цял свят им се смее на невежеството!

07.09 2015 в 17:11

Who's nailing Palin?

"Вие българите сте славяни със монголски произход"

Скажи "Чечня круто", россиянин.

https://www.youtube.com/watch?v=p6T_Kd1TS-Q

07.09 2015 в 17:02

"Имаме чудесна испанска популация, с чудесни за смучене испански пишки..."