Сара Пейлин: Имигрантите в САЩ трябва да говорят "американски език"

OFFNews 07 септември 2015 в 15:55 9846 15

Бившият кандидат за вицепрезидент на САЩ от Републиканската партия и бивш губернатор на щата Аляска Сара Пейлин обяви, че имигрантите в САЩ трябва да говорят "американски език".

"В полза на Джеб Буш (фаворит на републиканците за кандидат за президент - бел. ред.) е, че говори гладко испански, защото имаме голяма и чудесна испанска популация, която ни помага да изграждаме Америка", каза Пейлин пред CNN. "От друга страна, знаете, мисля, че можем да изпратим следното послание: "Искате да бъдете в Америка? А, по-добре да сте тук легално, в противен случай ще ви изгоним. Б, когато сте тук, нека говорим на американски. Имам предвид, това е просто, просто нека говорим на английски", каза Пейлин.

Пейлин поясни, че обединяващият фактор за всяка нация е езикът, който разбират всички и затова хората трябвало да говорят само на английски.

Много от нелегалните имигранти в САЩ идват от Мексико и други испаноговорящи страни в Латинска Америка.

Миналата седмица Буш отхвърли предложението на Тръмп хората в САЩ да бъдат задължени да говорят само на английски език. Буш, който говори много добре испански и често го говори по време на събития, обеща да продължи да го прави.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!