Самолетите Boeing 737-9 Max са с разхлабени болтове. Отменят стотици полети

Освен от United и Alaska Airlines този тип самолети също се ползват от Turkish Airlines, Copa Airlines и Aeromexico

OFFNews 09 януари 2024 в 10:50 2445 0

Снимка X

Самолетите Boeing 737-9 Max имат проблеми с монтажа на вратите. При проверка са били открити болтове, които се нуждаят от допълнително затягане, съобщиха от американската авиокомпания United Airlines.

В събота по време на полет в самолет на Alaska Airlines в кабината, където седят пасажерите, зейна дупка. Машината все пак успя да кацне в щата Орегон, без ранени хора на борда. Всички авиокомпании спряха полетите на самолета Boeing 737 Max 9.

Днес от United Airlines съобщиха, че при проверките на самолетите Boeing 737 Max 9 са били открити болтове, които се нуждаят от "допълнително затягане", предаде Би Би Си.

"Проблемите с монтажа са свързани с дюбелите на вратите и ще бъдат отстранени преди типът самолет да се върне в експлоатация", заявиха от United Airlines.

На свой ред от Alaska Airlines твърдят, че след това са открили "някои разхлабени елементи" на още някои самолети Boeing 737 Max 9.

Федералната авиационна администрация, която регулира въздушния транспорт в САЩ, е приземила 171 самолета от същия тип.

По-голямата част от самолетите Boeing 737 Max 9 летят в САЩ, но също така се ползват и от Turkish Airlines, панамските Copa Airlines и Aeromexico. Трите авиокомпании също са спрели самолети от същия модел за проверка.

На 8 януари са били отменени 200 полета на United Airlines, за днес е очакват подобни цифри.

United Airlines все пак са успели да осъществят някои от планираните си полети, като са преминали на друг тип самолети.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика