Авиолиниите на Аляска спират Боинг 737-9, след като дупка зейна по време на полет (видео)

OFFNews 06 януари 2024 в 19:41 5538 0

Видео от полета

Снимка Екранна снимка

Видео от полета

Авиопревозвачът "Аляска Еърлайнс" (Alaska Airlines) спира самолетите Boeing 737-9 Max след инцидент с фюзелажа по време на полет, който наложи аварийно кацане.

Машината е кацнала в американския щат Орегон в петък без данни за ранени хора, предаде Си Ен Ен.

Телевизията цитира пасажер, според когото парче от фюзелажа (основното тяло на самолета) е отхвръкнало по време на полета.

Полет 1282 на "Аляска Еърлайнс", който се е движел от Портланд до Онтарио, Калифорния, се е върнал безопасно на международното летище в Портланд около 17:00 ч. местно време, след като "екипажът е съобщил за проблем с налягането", съобщи Федералната авиационна администрация на САЩ.

Панел от фюзелажа, включително прозорецът на панела, се е откъснал малко след излитането, съобщава пътникът Кайл Ринкър.

"Случи се наистина рязко. Тъкмо набрахме височина и прозорецът/стената просто се откъсна. Не го забелязах, докато не изскочиха кислородните маски", каза Ринкър.

Не се съобщава за сериозни наранявания на пасажери или на екипажа.

Видеозапис на пътник, публикуван в социалните мрежи, показва, че страничната част на фюзелажа, където би трябвало да има прозорец, липсва, а пътниците са изложени на външен въздух. На видеото, което изглежда е направено от няколко реда зад мястото на откъснатата част, се виждат кислородни маски и най-малко двама души, седящи близо до и точно зад липсващата част.

В изявление късно в петък Alaska Airlines заяви, че работи с Boeing, за да разбере какво се е случило на полет 1282. Самолетът е 737-9 Max, който е получил сертификата си за летателна годност на 25 октомври 2023 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!