Самолет Ту-204 падна на летище в Москва (обновена+снимки)

29 декември 2012 в 15:28 4238 1

Самолет Ту-204 падна на руско летище. Снимка: gazeta.ru
Самолет Ту-204 падна на руско летище. Снимка: gazeta.ru

Самолет Ту-204 падна на летище в Москва, съобщиха руските медии. Според предварителна информация в самолета е имало 12 души. Четирима са загинали, а останалите четирима са тежко ранени.

Инцидентът е станал в 16.35 ч. местно време. 

Самолетът, собственост на авиокомпаниятa Red Wings, е летял от Пардубице, Чехия. Той е трябвало да кацне на летище „Внуково” в руската столица, но според очевидци се е приземил аварийно на улица „Киевско шосе”. Според други пък самолетът е излязъл извън пределите на пистата и е спрял на улицата, където се е запалил.

На борда на самолета е имало 8 души. По данни на министерството за инвънредни ситуации четирима души са загинали, а останалите са в критично състояние.

На „Киевско шосе” се е образувало голямо задръстване. Мястото е отцепено от служители на полицията.  

Летище "Внуково" е затворено. Полетите се пренасочват към летище "Шереметиево".

Най-вероятната причина за инцидента е човешка грешка, коментират разследващите. Те са повдигнали обвинение за нарушаване на правилата на безопасност на движението и експлоатацията на въздушни съдове. 

По време на престоя в Пардубице екипажът не е съобщил за технически проблеми.

Самолет Ту-204 на компанията Red Wings попадна в подобен инцидент преди седмица. При кацане на летище в Новосибирск самолетът излязъл от пистата. При инцидента няма пострадали.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!