Самолет се разби на 500 метра зад пистата, 6-ма са загинали

OFFNews 29 януари 2024 в 15:32 2046 0

Самолетна катастрофа

Снимка GettyImages

Шестима души – четирима пътници и двама членове на екипажа са загинали след като самолет се разби, докато изпълнява маршрут към диамантена мина в Канада. Машината е паднала в гора на 500 метра зад пистата при лоши метеорологични условия. Все още не е ясно какво е довело до инцидента, съобщава Си Ен Ен.

Самолетът на British Aerospace Jetstream се е запалил при удара, а овъгленият му корпус е бил натрошен на парчета, които са се разпръснали в гората. Ще бъдат анализирани фактори като времето, механична повреда и пилотска грешка.

Първоначално единственият оцелял от катастрофата е бил откаран в здравен център във Форт Смит, а след това е транспортиран до болница в Йелоунайф. Не е ясно какво е състоянието му.

Самолетът е бил на път от Форт Смит към диамантената мина Diavik. На борда му са били служители на глобалната минна компания "Рио Тинто".

"Работим в тясно сътрудничество с властите и ще помогнем по всякакъв начин в усилията им да разберат какво точно се е случило", се казва в изявление на компанията.

В диамантената мина работят 1200 души, а единственият им начин да стигнат до нея са полетите.

Във Форт Смит живеят около 2200 души. Кметът Фред Даниелс коментира, че тази трагедия е засегнала всички в общността, защото всички се познават.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика