Съдят Facebook за 1 млрд. долара, помагал на Хамас

OFFNews 11 юли 2016 в 17:31 4284 4

Роднини на жертви на палестински атаки в Йерусалим съдят Facebook за обезщетение в размер на 1 млрд. щатски долара, пише Ройтерс.

Ищците са близки на четирима загинали с двойно гражданство - американско и израелско, както и един гражданин на САЩ, убити при нападения в Тел Авив, Йерусалим и Западния бряг.

Според тях медийният гигант е подпомогнал на дейността на бойците на Хамас, които са поели отговорност за едно от нападенията от делото. 

В заведения в съд в Ню Йорк иск се твърди, че компанията "съзнателно е предоставила материална подкрепа и ресурси на Хамас, подпомагайки възможността на терористичната групировка да набира членове, планира и извършва атаки и да предизвиква страх у враговете си."

Говорителят на Хамас в Газа Сами Абу Зухри определи делото като опит за изнудване на Facebook и обвини Израел, че се опитва да превърне социалната мрежа в инструмент за шпиониране на палестинците. 

Според него някои израелски политици и войници са използвали мрежата, за да изразят гордостта си, че са убили палестинци.



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

4

Лопе де Вега

12.07 2016 в 08:39

Не е само фейсбук. Би Би Си, Си Ен Ен постоянно правят антиизраелска пропаганда и така оказват морална подкрепа на арапите. Това се нарича свобода на словото. А оня циганин да даде един пример за това, че политик или войник в Израел е изразил гордост от убийството на терорист. Това е предназначено за тези, които не си представят с кого имат работа.

Не вярвам, че ще осъдят Фейсбук, но нека поне малко се чуе какво представлява днес свободата на словото.

Поздрав!

9918

2

Пешо

11.07 2016 в 20:50

Че вярно си е.
Пробвайте да се оплачете, че някоя публикация е свързана с насилие или нещо подобно.
Винаги отговора е "не сме намерили нещо, което да противоречи на ..."