Quantcast

Германия разследва Facebook за злоупотреба с лични данни

OFFNews Последна промяна на 02 март 2016 в 13:55 2057 3

Германските властите започнаха разследване срещу интернет гиганта Facebook за злоупотреба с пазарно положение, предаде ТАСС.

Местната антимонополна комисия проверява социалната мрежа във връзка с договора за използване на личните данни, който всеки от нас съзнателно или не подписва.

Властите посочват, че Facebook използва личните данни на своите потребители и ги предоставя на рекламодателите си. Те пък от своя страна осъществяват целенасочена рекламма към потребителите в социалната мрежа.

Ето защо разследването цели да бъде проверено „дали на потребителите е достатъчно добре разяснено за начина и количеството на използваните лични данни”, обясняват от комисията.

Според местните медии подобно обвинение може да прерасне в обвинение в картел заради доминиращото положение, което Facebook има на пазара.

От своя страна говорителка на компанията заяви: „Ние сме убедени, че спазваме закона и ще бъдем активни в съвместната работа с комисията, за да отговорим на нейните въпроси”.

Според последните данни всекидневната аудитория на  Facebook е над 1 милиард души.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.03 2016 в 07:20

"злоупотреба с лични данни
или
злоупотреба с пазарно положение
Ако не правите разлика..."

Очевидно правят разлика, след като казват, че ги обвиняват в първото, но обвинението може да прерасне във второто.
Не е ясно друго. Има разлика между картел и доминиращо положение, и те не се припокриват напълно. Ако твърдят за картел, значи трябва да обвинят поне още една компания.
Ако разбира се преводът е точен и картел не е добавено от преводача.

02.03 2016 в 23:40

Ако това разследване се беше появило в друг момент, добре, ама точно в момента...Твърде много прилича на облечено в закон извиване на ръцете на фб та да цензурира още повече всякакви коментари несъгласни с бежанската политика на оная лелка. Още в началото на годината се появиха тревожни съобщения - не знам дали верни или не - че в Германия постването на отрицателни или несъгласни коментари за бежанци вече се третира като реч на омразата и е достатъчно основание, примерно, на поствалия родител да му бъдат насилствено взети децата "за да не изпаднат под расистко влияние". АКО това наистина е вярно, то Германия с едри стъпки се завръща към един нов вид фашизъм - този път само голотиите му са прикрити с по-друга ултралява идеология, която в името на великите, универсални, неизменни човешки права на някакви отнейде си дошли незнамкакъвци с удоволствие и някаква садистична жестокост потъпква правата на родителите да изразяват каквото и да е мнение, несъгласно с официалната политика. Не е случайно че национал-социалистите са били ЛЯВА партия, така както идеите за неограничени "човешки права" (и брутално заглушаване на всички инаквомислещи) също са леви. Изобщо историята не знае пример за ДЯСНООРИЕНТИРАН, консервативен режим, който да се е превърнал в кървава диктатура (тук естествено изключваме теокрациите на дъртите аятуласи, онова при тях не влиза в модерните представи за държава въобще.) Докато всички крайнолеви режими в Европа доведоха до огромни вреди - национал-социалистите на побъркания австрийски художник и социалистите на побъркания кремълски мустаклия бяха в еднаква степен анти-хуманни, репресивни, и в крайна сметка - пагубни за Европа.
псевдо-БОДРУМАНЛИЯТА

02.03 2016 в 14:02

злоупотреба с лични данни

или

злоупотреба с пазарно положение


Ако не правите разлика блъсковчетата, да ви светна, че и двете са като да участваш в "голо хоро". Разликата е само че в единия случай си последен н хорото, а в другия - пръв!