Съд удвои присъдата на Писториус за убийството на приятелката му

OFFNews 24 ноември 2017 в 15:17 4037 0

Снимка Reuters

Съд в Южна Африка увеличи присъдата на бившия параолимпийски атлет Оскар Писториус на 15 години затвор за убийството на приятелката му Рийва Стийнкамп. 

Писториус беше осъден на 6 години затвор за убийството, което според прокуратурата е "шокиращо малко". 

През 2013 г. Писториус стреля през заключената врата на баня в дома си, при което уби приятелката си. Той отрече убийството да е умишлено и твърдеше, че е мислел, че в банята му има крадец. 

Върховният съд увеличи присъдата на Писториус над два пъти - на 15 години - минимумът, който се дава за убийство в Южна Африка. Той обаче ще трябва да излежи 13 години и 5 месеца, тъй като вече е излежал част от присъдата. 

31-годишният Писториус не беше в съда за произнасянето на присъдата. 

Първоначално бившият атлет беше осъден на 5 години затвор. Той излежа ефективно само десет месеца, а остатъкът от присъдата трябваше да изкара под домашен арест в луксозната вила на своя чичо - без проследяващо устройство и с разрешение да напуска къщата, за да ходи на работа, да извършва обществено полезни дейности и да посещава важни семейни събития.

Прокуратурата обаче обжалва присъдата и през декември 2015 г. Писториус беше признат за виновен в предумишлено убийство, а присъдата му беше увеличена на 6 години. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!