Русская весна: Украинската армия напредва към Шевченково, руснаците чакат подкрепление в Балаклея

OFFNews 07 септември 2022 в 15:48 20065 0

Въпреки информацията за украински успехи на Харковското направление, основната информация за ситуацията идва предимно от руски източници.

Снимка Русская весна

Въпреки информацията за украински успехи на Харковското направление, основната информация за ситуацията идва предимно от руски източници.

Настъплението на ВСУ в Харковска област продължава, врагът (ВСУ) напредва към Шевченково, руската армия прехвърля резерви и удържа отбраната. Това коментират руските военни кореспонденти в Харковска област, където от вчера тече контранастъпателна операция на украинските войски.

Според военните кореспонденти на „Русская весна“ основният удар на ВСУ е насочен към Купянското направление и има за цел да отреже Изюмската групировка на руската армия откъм снабдяване и да я обкръжи.

Към 14 часа в сряда боевете при Балаклея продължават. По последни данни украинците са влезли в западните покрайнини на града, където са срещнали ожесточена съпротива на руската армия и не могат да напреднат. „Нашите удържат града до идването на подкрепление.“ – предават руските военни кореспонденти.

Руската артилерия и авиацията денонощно нанасят удари по противника. Украинските бойци са стигнали до Волохов Яр, уж са го заобиколили и са се насочили по пътя към Шевченково. Разстоянието между Балаклея и Шевченково по шосе е 41 километра. В района на Шевченково срещу ВСУ е изправен Втори отряд на СОБР (отряда със специално предназначение) от Самара и Башкирия. По данни от ранния следобед руснаците контраатакуват противника по Шевченковското направление. В бой са хвърлени и резервите, които са пристигнали и в движение са влезли в бой.

ВСУ нанася активно удари по Изюм с помощта на системите за реактивен залпов огън HIMARS.

Към 15.30 руските кореспонденти съобщават, че атаката на ВСУ край Шевченково се е „задавила“ и към този момент ситуацията по дъгата Шевченково – Волохов Яр е стабилизирана. Военните и политическото ръководство в Киев второ денонощие не коментират бойните действия на Херсонското направление, а темата изобщо отсъства в ежедневните сводки на Генералния щаб и отделните армии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !