Руските окупатори удариха Николаев с ракети

OFFNews 22 юни 2022 в 13:22 2039 1

ракета

Снимка Архив

Седем ракети удариха Николаев.

Руските окупатори нанасят ракетни удари по жилищна и промишлена инфраструктура в Николаев, съобщи местният сайт Crime.net и регионалните канали на Телеграм, цитирани от УНИАН.

Според ръководителя на Николаевската областна държавна администрация Виталий Ким врагът е нанесъл общо седем ракетни удара по града. Някои от ракетите вероятно са били свалени от системата за противовъздушна отбрана, заявиха журналистите от Николаев.

На кадрите, публикувани от очевидци, се вижда издигаща се кълба от огън и дим над града.

Засега няма информация за ранени или загинали.

Русия съсредоточава всичките си усилия върху превземането на Донбас. Продължават ожесточените боеве за Северодонецк. Вчера руснаците окупираха няколко близки села.

Според анализатори от Американския институт за военни изследвания Руската федерация ще се опита да атакува Лисичанск през следващата седмица. Както отбелязва Генералният щаб, окупаторите вече се приближават към града.

Продължават и опитите да се възобнови настъплението към Славянск.

Агресията на Путин се подпомага и от Беларус. Украинските военни са забелязали, че силите на републиката разузнават на границата с нашата страна, съобщава УНИАН.

Ако руският президент убеди Лукашенко да се включи във войната, беларуската армия може да сформира ударна група и да започне активни бойни действия в рамките на месец, посочиха по-рано експерти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!