Руски политик хвърли бомба в ефира на НТВ: Не можем да победим Украйна с ресурса, който имаме

OFFNews 12 септември 2022 в 18:43 34447 13

Борис Надеждин

Снимка АПРАЛ

Борис Надеждин, който нарича себе си "латентен путинист" смята, че Русия не може да победи Украйна с наличния ресурс.

Русия не може да победи Украйна с ресурсите, които има. Това революционно мнение в пряк ефир на телевизионния канал НТВ изрази руският политик и бивш кандидат за депутат в предварителните избори на „Единна Русия“ през 2015 година Борис Надеждин. След репликата на Надеждин се чу как някой от останалите от участниците му казва да си мери приказките.

Хората, които са убедили президента Путин, че спецоперацията ще бъде ефективна, кратка, че няма да бием по мирното население, само ще влезем, Росгвардията там, Кадировци, всички ще вкарат ред и т. н., тези хора просто ни подведоха всички нас много силно.“ – каза Надеждин. На въпрос на водещия дали има такива хора със сигурност, политикът, който е бивш съветник на Борис Немцов и застъпник на президента на „Юкос“ Михаил Ходорковски за депутат през 2005, доразви тезата си:

„Президентът не е седял сам и си е мислил „Дай да взема да проведа спецоперация“. Някой е идвал и му е говорил: украинците ще се разбягат, ще се предадат, всички ще искат в Русия. Някой му го е говорил това. Стигнали сме до чертата, зад която, трябва да се разбира едно простичко нещо: Да се победи Украйна с тези ресурси, с които сега Русия там се опитва да воюва, в режима на колониална война – договорни войници, ЧВК и т. н., мобилизация няма, това е абсолютно невъзможно абсолютно, защото на руската армия там и противостои силна армия, която по пълната програма я подкрепят най-силните в икономическо и технологическо отношение държави на Европа.“

На въпрос дали предлага да бъде проведена мобилизация, Борис Надеждин отговори кратко: „Моето предложение го знаете. Да започнем преговори за прекратяване на войната и да преминем към политическите въпроси.“ 

Позицията на Борис Надеждин е пример за "градивна критика", каквито през последните дни заливат руските социалки и проникват в медиите в руската федерация: за провалите не е виновен Путин, той е подведен, виновни са армията, разузнаването, съветниците, а президентът е в бяло. Подобна риторика беше характерна и СССР и страните с т. н. народна демокрация: "строят е добър, лидерът ни също, но обкръжението му го лъже и той не знае какво се случва надолу." В предишни изявления Надеждин нарича себе си "латентен Путинист".

Думите на политика предизвикаха реакцията на участващия в програмата депутат от Държавната дума Сергей Миронов, който отвърна, че никакви преговори с нацисткия режим на Володимир Зеленски не може да има, нацисткият режим на Зеленски трябва да бъде унищожен. „Владимир Владимирович правилно каза: „Ние още не сме започнали“. Когато трябва, ще започнем. Мобилизация не е нужна. Имаме сили и всичко се решава поетапно.“ – разясни на присъстващите и зрителите Миронов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

924

12

Diogen

12.09 2022 в 21:15

Рашистите нямат нито военни ресурси, нито икономически. Държавата им е като продънено корито. В Москва, столицата на "процъфтяващия" путински рай, вече продават милиони рубли тавански стаички и пространства под стълби, съобщава прокремълския Известия. Скоро може да пуснат и палатки за закъсалите поданици на император Путлер.

3650

11

ImBlack

12.09 2022 в 20:45

Руснаците, че са достатъчно прости да повярват, че Путлер е бил "подведен" и е "непричем", но светът е съвсем наясно, че джуджето психопат трябва да бъде изправено пред международния съд за военните престъпления!

10298

10

AntiZ

12.09 2022 в 20:28

Сега чета за поредния виШ шеф на авиационната индустрия на корпорацията за развитие на Далечния Изток и Арктика, как малко го паднали от една лодка и онзи взел че починал. Не че свършиха високите етажи в русия, откъдето някой се превръщат в дронове, но малко разнообразие не е излишно. На тия враг не им трябва. Избиват се сами.

1035

8

Niko Kolev

12.09 2022 в 20:03

Някой пак е пушил неправилно. Този път на стотина километра навътре в Русия. Руски сайтове споменават, че "что-то бахнуло" и се чуло на двеста километра.

12130

7

borisboris

12.09 2022 в 19:54

Скоро ще почнат зрелищата, вземайте пуканки. Чакалите, плъховете и прочее канибали ще се нахвърлят един върху друг с надеждата прехвърляйки вината другиму да оцелеят.

22548

6

dolivo

12.09 2022 в 19:46

мамка ви мръсна мафиотска - някой му бил казал, някой го бил излъгал!? за какво говори тоз идиот?! избиха сума ти хора, не им стигали снарядите да избият още, че да "победят".

туй ли са им лидерите? фашисти националисти гнусни човечета, това е "елита" на Русия.

9347

5

Анализи

12.09 2022 в 19:23

Руснаците са последните, които имат право да определят кой е фашист. Според определенията Сталин е по-голям фашист и от Хитлер. Само напомням , че до юни 41-ва година Хитлеристка Германия и Сталинска Русия са съюзници. В момента , благодарение на военнопрестъпника Путин, Русия обединява фашизъм и нацизма.

3650

4

ImBlack

12.09 2022 в 19:14

КГБ-бейците на Путлер методично и целенасочено превърнаха Русия във фашистка к*чина! Фюрерът самодържец Путлер може да е бил подведен, но само защото мнозина в обкръжението му са искали да мо угодят!
Във фашистките к*чини няма критика, няма свободни медии, няма плурализъм! Има едно - волята на фюрера!
Вината за тази война, за хилядите украински и руски жертви, военни и цивилни е изцяло на джуджето психопат в Кремъл и близкото му обкръжение!
 
X

Подкастът на OFFNews