Руската RT пуска свой канал в Лондон

OFFNews 29 октомври 2014 в 15:13 2219 7

Руската телевизия RT пуска свой канал в Лондон на 30 октомври, съобщиха от телевизията.

Лондон е третата столица, в която ще се излъчва руската телевизия – след Москва и Вашингтон.

С пускането на канала RT UK нашата популярност на британския пазар само ще расте, защото ще разказваме на зрителите за това, което се случва около тях и което ги интересува най-много, заяви главният редактор на RT Маргарита Симонян.

Аудиторията на RT надвишава 700 млн. души в повече от 100 страни, като във Великобритания е гледана от над 2,5 млн. души и рейтингът на телевизията надвишава този на американската Fox News, подчертаха от RT.

За успехите на RT във Великобритания пишат и местните медии, като The Daily Mail отбелязва, че телевизията „не се притеснява да разказва грубата истина за живота направо и без увъртания“, категорични са от руската телевизия.

В същото време обаче стана ясно, че британци неведнъж са се оплаквали от RT News на местния регулатор Ofcom, като са обвинявали телевизията в липса на обективност.

В момента Ofcom провежда няколко разследвания едновременно срещу RT News, сред които и показването на твърде натуралистични кадри на тела на жертви на сваления малайзийски самолет над Източна Украйна и на сцени на убийство от страна на „Ислямска държава“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!