Русия обещава обезщетения в Мариупол, ако пишеш, че домът ти е разрушен от украинската армия

OFFNews 16 май 2022 в 14:00 5324 2

Мариупол

Снимка Getty images

Според обещанието Москва ще дава по 6000 долара за разрушен дом.

Русия не приема молби за обезщетение за срутени жилища в Мариупол, без да е посочено, че те са "разрушени от украинските военни".

Според съветника на кмета на града Петро Андрюшченко, цитиран от УНИАН, свидетелствата ще бъдат изготвени от останалите в Мариупол жители в писмена форма.

Руските окупатори обявиха началото на регистрацията за обезщетение за разрушено жилище и/или загуба на член на семейството. За жилище - 500 хил. рубли (приблизително 6000 долара), за починал член на семейството - 3 млн. рубли. (приблизително 33 000 долара).

Регистрацията на заявленията за обезщетение става в сградата на училище № 9. При подаване на ръкописна молба обаче жителите на Мариупол трябва задължително да отбележат, че имотът "е бил разрушен от украинските военни" и че роднините "са били убити от украинската армия". При липса/отказ на такава бележка са уведомявани, че няма да им бъде изплатено обезщетение. 

Русия се надява да получи десетки хиляди ръкописни "свидетелства" за "зверствата на украинската армия". Те трябва да наклонят везните на международното обществено мнение, включително чрез широка публичност чрез пропагандните медийни канали, които продължават да функционират в ЕС.

В действителност е невъзможно да има такава компенсация. Само за да изпълни обещанията към жителите на Мариупол, Русия трябва да похарчи поне 2,5 милиарда щатски долара. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2099

3

Mateevk

16.05 2022 в 16:41

Върхът на руския цинизъм и падение е този ценоразпис!

1767

1

fiki

16.05 2022 в 14:02

там няма всеки сам си преценяш, ще преценяш каквото каже кремъл, честито на всички освободени!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика