Русия е изтеглила личен състав и бойна техника от Сирия през последните дни, обяви Путин

OFFNews 28 юни 2018 в 22:04 2677 0

Владимир Путин заяви днес, че през последните няколко дни Русия е изтеглила от Сирия 1140 войници, 13 самолета и 14 хеликоптера, предадоха Ройтерс и ТАСС, цитирани от БТА.

В реч пред абсолвенти на военни учебни заведения руският президент отбеляза, че изтеглянето е започнало още след посещението му в руската ВВС база в Хмеймим, Сирия, и "продължава и в момента".

Той подчерта, че изтеглените войници са придобили опит от изпитанията във военни действия.

"На вас и ваши колеги по служба предстои заедно с тях пълноценно да използвате този опит за бойната подготовка на личния състав тук, на територията на Руската федерация", каза Путин.

На тържественото събрание в Кремъл Путин разясни на младите офицери от правоохранителните органи и специалните служби, че пред тях стои изключително широк кръг от задачи.

По думите му това са "надеждна защита на правата и свободите на гражданите, безпощадна борба с терористите и екстремистките, с криминалните престъпници и корупцията". Президентът на Русия прикани абсолвентите да проявяват своите "най-добри професионални и лични качества" и да действат "отговорно и принципно в строго съответствие с буквата и духа на закона".

През декември 2017 г. Владимир Путин посети Сирия, припомня Ройтерс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови