Русия е изстреляла по Киев ракета X-55 с бутафорна ядрена глава

OFFNews 18 ноември 2022 в 21:51 16965 9

X-55

Снимка Defence Express

Общността на анализаторите се опитва да разгадае какво е накарало руснаците да използват бутафорна ракета

Руската армия е изстреляла срещу украинската столица Киев крилата ракета X-55 с бутафорна ядрена бойна глава, с блок, който е имитирал ядрена ракета. Това съобщи изданието Defense Express.

Новината за провокацията на Москва станала известна към 10.40 в четвъртък, когато открити източници обявили, че столичната ПВО е свалила най-малко 4 самолета-камикадзе от типа "Шахед" и най-малко две крилати ракети.

Една от тези две ракети на противника както Defense Express научил от свои източници, е била крилата ракета X-55, която изобщо няма бойна глава. В тази ракета вместо бойна глава бил "завинтен" блок, който имитирал ядрена бойна глава.

Анализаторите на ээ Defense Express смятат, че за този удар руснаците са взели поне една Х-55 от своя "ядрен арсенал", „развили“ са ядрената бойна глава от тази ракета и са я заменили с празен "блок" и са стреляли с нея срещу Украйна. Една от хипотезите за появата на тази ракета, според изданието, е намалялото количество на ракети, с които разполага Русия.

Обикновено Русия използва за атаки срещу Украйна ракети Х-555, неядрена модификация на Х-55, превърната в конвенционална ракета с бойна глава с класически експлозив.

Съветската Х-55, която първоначално е разработена специално като носител на ядрено оръжие, под така наречената "специална бойна глава" (така се обозначава ядрената бойна глава в съветския и руски военен жаргон). Конвенционалните и ядрените бойни глави са конструктивно различни. Ето защо, руснаците само са успели да премахнат специалната бойна глава, ядрената, но е нямало конструктивна възможност да заредят обикновена бойна глава. Затова са стреляли с Х-55 с празен „блок“.

Явно, смята Defense Express, руските военни са имали заповед отгоре да осигурят за 17 ноември достатъчен брой ракети за масиран обстрел и за да заблудят командването, са използвали ракета-менте. Този вариант вече показва, че запасите от крилати ракети в Руската федерация се изчерпват до критично за Кремъл ниво, щом се е наложило да прибегнат до крилати ракети от „ядрения арсенал“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

705

9

Деспин Митрев

22.11 2022 в 16:14

По-скоро е тест, доколко изкъсо се следят ядрените боеприпаси. Изстрелване на носител специално разработен за ядрен заряд, ако не е било забелязано от НАТО е силно притеснително. Разбира се, по сайтовете няма да се разпространи информация по въпроса - знаели ли са, не са ли, сигурни ли са били, че не е с ядрен заряд...

2073

8

Johnny B Goode

20.11 2022 в 00:15

БармаЛейката, пропуснал си да кажеш, че Великата Самоплетна Армада е превзела Киев.

1005

7

Чичо Джо

19.11 2022 в 17:25

б@раЙлелеЙко се опитва да си изкара рублите бре хора, че иначе после мУтрофАнова ще го шиб@ със страпонЯ ако не пише

-1555

6

ob1

19.11 2022 в 17:16

Хахахах, бармалейката пак се изцепил:)
РуZнацита и прецизност... друг път! Мишко, да ти кажа ли каква е разликата м/у такъв текст на ВСУ и същия текст на Конашенков? ВСУ имат клипове, сателитни снимки и потвърждения даже от фашистите. Конашенков има едно голо твърдение, ама безмозъчни амеби като тоя му се радват. То това им остава, де.

924

3

Diogen

18.11 2022 в 22:49

Хардлъжекрад разсъждава със задните си части, защото мозък в неговата кратуна няма.

924

2

Diogen

18.11 2022 в 22:48

Скоро ще започнат да изстрелват дървени ракети след като другите свършат. Накрая ще замерят с камъни, но по-добре да помислят в кого трябва да се целят. Ако не им дойде навреме акъла ще дойде време, когато вместо да хвърлят камъни, ще трябва да ги ядат. Натам ги води обезумелия изрод в Кремъл.

345

1

Джендо Джедев

18.11 2022 в 22:19

Хаха, на рашките цялата държавица им е бутафорна. :D