Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Румъния не изисква PCR тест за транзитно преминаващите с лична кола

OFFNews 10 март 2021 в 18:04 1663 0

Транзитно преминаващите през територията на Румъния граждани с лично превозно средство, пристигащи от държави от т.нар. жълта зона, включително България, са освободени от изискването за представяне на отрицателен PCR тест.

Това информира мистерството на външните работи на Румъния във връзка с въведените на 6 март 2021 г. нови ограничителни мерки при влизане на български граждани - заради включването на България в списък с държави от т.нар. жълта зона.

Транзитно преминаващите през територията на Румъния, пристигащи от държави от т.нар. жълта зона, и които пътуват с обществен транспорт, независимо по суша или по въздух, трябва да представят отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди качване в превозното средство. Изключения от това изискване се правят за деца на възраст до 3 г. включително, както и за граждани, които са си направили ваксина срещу SARS-CoV-2 и са получили и втората доза от нея, ако са минали най-малко 10 дни между поставянето на втората доза от ваксината и датата на влизане в Румъния. Изисква се и съответната медицинска документация, която да потвърди датата на имунизация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!