Ростовска област въведе извънредно положение заради хиляди бежанци от Украйна

По заповед на Путин идващите от Донбас ще получат еднократна помощ от 10 000 рубли (130 долара)

OFFNews 19 февруари 2022 в 13:35 1537 0

В Ростовска област в Русия беше въведено извънредно положение заради увеличаващия се брой бежанци от Донбас.

Вчера ръководителите на непризнатите Донецка и Луганска народна република обявиха евакуация на населението на фона на съобщения за нарушаване на примирието между силите на сепаратистите и украинската армия.

Губернаторът на Ростовска област Василий Голубьов заяви, че регионалните власти са преминали към денонощен режим на работа и на всеки два часа докладват за промени в обстановката.

По разпореждане на президента Владимир Путин бежанците ще получат еднократна помощ в размер на 10 000 рубли или около 130 долара.

Според източници на агенция „Новости“ на руска територия са пристигнали повече от 10 000 души. Руските медии съобщават за взрив на снаряд в Ростовска област в близост до границата с Украйна. Инцидентът е станал тази нощ недалеч от населено място. Няма данни за жертви и разрушения.

На фона н изострянето на обстановката в Донбас в Русия започват учения с участието на стратегическите ядрени сили. Задействани са въздушно-космическите сили, Южният военен окръг, стратегическите ракетни войски, Северният и Черноморският флот. Маневрите ще бъдат наблюдавани от президентите на Русия и Беларус Владимир Путин и Александър Лукашенко.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови