Рогозин отговори на Външно: НАТО – това действително е безотпадно производство

Offnews Последна промяна на 09 октомври 2014 в 09:30 11791 77

Дмитрий Рогозин

НАТО – това действително е безотпадно производство. Така вицепремиерът на Русия Дмитрий Рогозин отговори в Twitter на обвиненията на българското Министертво на външните работи за това, че се е отнесъл с неуважение към министъра на отбраната Велизар Шаламанов.  

Към поста си в социалната мрежа руският вицепремиер е приложил линк към статия, в която е описана позицията на МВнР по повод предходния коментар на Рогозин за министъра: „Някой си Шаламанов убедил премиера Близнашки още веднъж да предаде Русия“.

Този коментар се появи след решение на правителството на кабинета на Георги Близнашки за това страната ни да подмени военната си авиация, като "пенсионира" старите руски изтребители. Решението е свързано с това да се избегне зависимостта от руската военна индустрия. 

В отговор от МВнР заявиха, че коментарите на Рогозин са неприемливи. "България е суверенна държава, която взема самостоятелни решения, свързани със сигурността си. Те не подлежат на коментар от страна на висши представители на други държави", се казва в официалната позиция на министър Митов", разпространена от пресцентъра на Външно.

От министерството са категорични, че България не дължи обяснения за това каква е политиката ѝ по отношение на националната сигурност. Въпреки това отговорът на външния министър Дание Митов е подробен и обстоен. 

"Коментирано беше това изказване на колегата Рогозин, въпреки че има разлика между вицепремиер и туитър-премиер, но така или иначе ситуацията е коментирана, ще има позиция на Външно министерство. Доколкото разбирам, обвиненията, които са отправени към България, е, че тя е проявила агресия към Русия, проявявайки нелоялност към нея. Тоест, това е един комплимент за това, че ние сме защитили българския национален интерес, макар и това да не е било приятно на някого", коментира пред журналисти след вчерашното заседание на Министерски съвет вицепремиерът и правосъден министър Христо Иванов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.10 2014 в 09:36

Да знаеш,че там ти е грешката:Гласуването за Деформаторския блок!Това си е контейнер за "отпадъци"останали от СДС и ДПС.Ами поогледай се кои са там? Кунева,Касими др.боклуци,Дирижирани от Иван Костов!Определено сега имаме нужда от патриотични партии като Националния Фронт например.Всички останали са си "старите муцуни"Нищо ново под слънцето!

10.10 2014 в 15:35

Дертов, пак не си разбрал нищо,от моите писания тук, а уж си активист /платен/.Явно не се задълбочаваш в четенето и ги плещиш гьотуре, и требе да ти отрежат надницата щото не си ефективен.
Кък не разбра дебилче, че аз не съм подръжник на Баце ,а на демократичните про европейски ценности,а Бако тиквата е скрита лимонка и не е десен човек. Той по-скоро,даже категорично е от вашите.
Аз гласувах за Реформаторите, и убедих моите приятели да дадат гласът си за тях.
Набий си го в кратунята вече, и спри да правиш хората на прости!
С тебе приключих, че ми става вече скучно!

10.10 2014 в 15:23

Ex Сатаничева, умреш някой да ти почеше ... нали!
Ето какви ги реди вожда ви днес пред камерите:
"По повод отношенията с Русия Борисов каза, че "не вярвам българският народ да иска лоши отношения с Русия. И не знам сега защо са лоши. Ако е затова да внесем едни самолети втора ръка, бракми от Гърция, аз съм против. Ние не можем да платим на здравната каса, самолети ще купуваме. Ако НАТО иска да ни подари една ескадрила, да заповяда. Уважавам Велизар Шаламанов, ама той все пак е само служебен министър. Аз даже не знам защо се наричат министри членовете на служебното управление".

Па чехълчето плювню как съ гърчи и обяснява за отношенията с Русия... не ща и да се хабя.

Разтриване му е майката Сатанчева, разтриване и стимулиране.

10.10 2014 в 15:14

Гъци,
сладко отчаяно розоводупесто прасенце,
даже и не успяваш и да ме ядосаш - обръгнах вече ... само отогчение и досада предизвикваш у мен. Никога не си можел да дадеш смислени аргументи по същество, а само тъпи лични отмъстителни нападки и обиди.
Явно толкова си можеш, и толкова ти е интелектуалният потенциал, т.е.-пренебрежимо малък.
Дерзай!!!!

10.10 2014 в 12:10

Гацо каза!
СтанЧУвъ, тъпа краво! Каква Политковска бе отрепко? Става дума за USA самолети десето потребление, боклук, за който очилато шаламанче урежда своята агенцийка (мриканска), където е директор... И за подигравката от Туитър, за пробутвания на БГармията боклук с/у тлъсти комисионни и тлъста заплата за Шаламанче...
Ега ти отрепката, хващай парцала тъпо краво!
Гацо каза!

10.10 2014 в 11:27

ето тук много ценен откъс от книгата на убитата по поръчка на Кремъл журналистка Анна Политковская, разказваща за малоумника Рогозин
ivo.bg
статията е

"Спомени на убитата Политковская ( и за вицегауллайтера Рогозин)"

10.10 2014 в 11:27

ето тук много ценен откъс от книгата на убитата по поръчка на Кремъл журналистка Анна Политковская, разказваща за малоумника Рогозин
ivo.bg
статията е

"Спомени на убитата Политковская ( и за вицегауллайтера Рогозин)"

10.10 2014 в 10:33

Гацо каза!
Драскачите толкоз помиярлък надробиха, че главното ЯКО се замаза. А главното е ЯВНАТА подигравка в Туитър, че БГ-МВнР и Очилато Шаламанче първо трябва да заврат нос в миризливия си задник, а USA евентуално да се засрамят от отношението си към БГ-армията с предложението да платим на ТЛЪСТА ЦЕНА десета употреба USAсамолети... И в момента ВГ има употребявани СУ и МИГ, някога са били нови, доставени от СССР, пък колко е платила за тях БГ е друга тема ...(с чушки и домати).
ПОДОБНО ДЕЙСТВИЕ от USA е унизително за БГ... (и това се казва в Туитър).
Другото го знаем – СССР никога не е доставял да БГ-армията второ ил десета употреба самолети. Всичкото СССРвъоръжение за БГармията е било НОВО и само НОВО!
Днес и да ремонтираме и поддържаме остарелите СУ и МИГ и ТЛЪСТО да ПЛАТИМ за USAбракми, които пак да ремонтираме и поддържаме и срам на БГ, и БА!!!
Гацо каза!

09.10 2014 в 23:43

Няма ли край тази съветска педерастия !!!

09.10 2014 в 23:01

Рогозин изопачава стар виц: Хрушчов е на посещение в Египет, с хеликоптер го завеждат в кратера на угаснал вулкан, където живеят човек и щраус. Каквото изака човека, щрауса го изяжда и обратно. Хрушчов казва "Това е идея" и създава СИВ - беотпадна организация.