Републиканецът Пол Райън победи в дебата за вицепрезидент на САЩ

Вероника Шербанова 12 октомври 2012 в 09:26 1984 1

Пол Райън и Джо Байдън, Снимка: БГНЕС
Пол Райън и Джо Байдън, Снимка: БГНЕС

Републиканецът Пол Райън победи с минимална преднина опонента си Джо Байдън в единствения дебат между кандидатите за вицепрезидент на САЩ.

След края на дебата стана ясно, че Пол Райън е спечелил одобрението на 48% от американците. За Джо Байдън процентът е бил 44, показа допитване на CNN.

В същото време проучване на телевизия CBS показа, че симпатиите са били на страната на Байдън. Според телевизията той е победил според 50% от американците, като 31% от тях смятат, че Райън се е наложил над опонента си.

Още в самото начало на разговора двамата си размениха остри реплики за политиката на Барак Обама.

Дебатът започна с обсъждане на темата за външната политика на САЩ с акцент върху Либия и Иран. Райън обвини администрацията на Обама, че е дала объркваща информация за убийството на американския посланик в Либия миналия месец. По думите му са минали две седмици, преди да бъде оповестено официално, че става въпрос за терористична атака.

В отговор настоящият вицепрезидент Джо Байдън заяви, че извършителите на престъплението ще бъдат открити и изправени пред съда.

По време на дебата Райън обвини Байдън, че президента Обама пренебрегва израелският премиер Бенямин Нетаняху и предоставят на Иран време, за да създаде ядрено оръжие. Байдън отговори, че Барак Обама се е срещнал нееднократно с Нетаняху. Иран все още не разполага с ядрено оръжие, а твърденията за обратното са "празни приказки", посочи той. 

Специалистите отбелязаха, че Джо Байдън е показал емоцията и страстта, които липсваха на Обама по време на първия дебат между кандидатите в президентската надпревара. 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews