Обама и Ромни с равни шансове за Белия дом

Лъчезар Вълев 02 октомври 2012 в 17:45 2355 3

Настоящият президент на САЩ и кандидат на Демократическата партия Барак Обама и претендентътъ на републиканците Мит Ромни. Снимка: miskinlaw
Настоящият президент на САЩ и кандидат на Демократическата партия Барак Обама и претендентътъ на републиканците Мит Ромни. Снимка: miskinlaw

Два дни преди първия кандидат-президентския дебат между настоящия президент на САЩ Барак Обама и представителя на републиканците Мит Ромни шансовете на двамата за Белия дом са изравнени.

Това сочи проучване на Си Ен Ен, направено на 1 октомври.

Дебатът ще се проведе на 3 октомври в Денвър.

Най-вероятно в него ще доминират теми от сферата на икономиката, която е особено значима за американските избиратели.

50 на сто от потенциалните избиратели са заявили, че ако вотът се провеждат в момента на допитването, биха подкрепили Барак Обама, а 47% биха гласували за бившия губернатор на Масачузетс Мит Ромни.

Според проучването разликата от 3% между двамата е в рамките на статистическата грешка. 

Обама няма да поема рискове в този диспут, както и в двата следващи, тъй като има преднина спрямо Ромни и целта му ще е да я запази, пише „Вашингтон пост".

Републиканецът ще е под натиск, защото трябва да обърне тенденцията в предизборната кампания, в която губи позиции в ключови щати като Флорида и Охайо.

Според "Гардиън" 90-минутният телевизионен диспут в Денвър ще е първата възможност за американците да видят двамата кандидати за президент един до друг и да сравнят не само политиката им, но и как изглеждат и как се държат.

Очаква се около 60 милиона американци да гледат диспута - близо двойно повече от броя на тези, които следиха партийните конгреси.

Следващите два  дебата ще бъдат в Ню Йорк на 16 октомври и във Флорида на 22 октомври.

Обикновено обаче най-голямо въздействие има първият.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!