Рейтингът на Макрон се срина: 57% от французите вече не го харесват

OFFNews 27 август 2017 в 11:27 9304 13

Повечето френски избиратели са недоволни от работата на държавния глава Еманюел Макрон, показа огласено днес допитване, цитирано от Ройтерс.

Това е драстичен обрат за президента, който преди по-малко от четири месеца се радваше на съкрушителната изборна победа, отбелязва агенцията.

Според допитването на института „Ифоп“ за в. „Журнал дю диманш“ недоволни от представянето на Макрон са 57% от французите – с 14 процентни пункта повече, отколкото при предишното допитване на института през юли.

Удовлетворение от работата на президента центрист, който само преди два дни бе на посещение у нас, белязано с дълъг списък от лексикални и други бисери, са изразили 40% от анкетираните.

Допитването показва, че спадът в популярността на държавния глава от май насам е по-голям от този на предишния президент Франсоа Оланд за същия период от управлението му.

Анкетата сочи спад в популярността и на премиера Едуар Филип. Доволните от него са 47% – с 9 пункта по-малко, отколкото миналия месец.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

9

Victimized

27.08 2017 в 14:35

"Реформаторите в нито едно общество не са с висок рейтинг."

Не е така, вземи един Кореа в Еквадор, феноменален реформатор, все още народа му го обича.
Тези реформатори за които ти говориш са точно като нашите реформатори, реформират само банковите си сметки, а иначе крепят статуквото с нагаждане на удобни за спонсорите им закони . Точно както прави въпросния възпитаник на онази кървава банкова фамилия ......

13507

8

Много неправилно и манипулативно представена информация, господа.
Правилното е:
43% от французите подкрепят президента-геронтофил.

(геронтофил
Геронтофил е човек, който си пада по по-възрастни хора и изпитва сексуално влечение към тях .)

12270

7

HristoSliven

27.08 2017 в 13:15

Французите вече почват да не го искат, ама Боко вече....наду здраво дудука (ст.д. за музикалния инструмент на който свири "Марсилезата" дамата до Макрон, не за нещо друго !). Естествено, за сметка на "м'атриала"!

17156

6

aviatora

27.08 2017 в 13:07

Банкянският педал наесен пак ще го яде голям...Както винаги педалска политика завинаги.