Путин поиска внезапна проверка на Източния военен окръг

OFFNews Последна промяна на 11 септември 2014 в 14:32 10385 14

Владимир Путин

Руският президент Владимир Путин поиска внезапна проверка на бойната готовност в Източния военен окръг. За това съобщи в четвъртък руският военен министър Сергей Шойгу, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Ще бъде проведена подготовка за изпълнение на задачи по контролни занятия у тактически учения. Ще се обърне особено внимание на готовността за прегрупиране след дълги пътувания и логистично и медицинско обезпечение на мисии с голям обсег, обясни Шойгу.

Проверките ще започнат на 11 септември и ще продължат до 18 септември.

В учението ще се включат сухопътните войски и авиацията на окръга, както и част от авиацията на Централния военен окръг.

В същото време ще бъде направена проверка на готовността на федералните органи на изпълнителната власт в Източна Русия за изпълнение на задачи в условията на военен конфликт.

От Министерството на отбраната обясниха, че това са рутинни проверки и се провеждат постоянно.

Това не е първата проверка на бойната готовност на военен окръг от началото на годината. В края на февруари Путин нареди проверки на Западния и Централния военни окръзи, а през юни проверка беше направена отново на Централния окръг.

През август в Източния военен окръг беше направена проверка на редица подразделения на обединеното командване на силите на североизточната част на страната, а в началото на септември бяха проведени мащабни учения на логистиката на армията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.09 2014 в 00:39

Мърфи, руска глисто. Ти първо се научи, как се пише България, тогава говори от името на всички. Руска паплач.

12.09 2014 в 16:28

Побьрканият ни президент и още по-ненормалното ни МО с План 2020 се опитват да предоставят Бьлгария за плацдарм на НАТО за военни действия срещу Русия.Разните совалки на ненормалните ни министри са,за да покажат колко ефективен член на НАТО е Бьлгария.Целия бьлгарски народ или ги гледа втрещено,или ги псува,но по-важното е,че ако има идиот да вдига бьлгарите срещу Русия,един няма да трьгне.Това показва,че тьрпим глупаци да ни изсмукват парите и да ги наливат в НАТО.Вазов още е казал,че сме най-големите гьзоблизци.Не остана нито едно правителство,което да не го потвьрди.Всичките пари при военните и цяла Бьлгария на палатки и с примуси.Взимайте невролептици бе,лекувайте се!Откьде виждате военна заплаха за Бьлгария,че и за САЩ от Русия.Някой си я измисля там,ама окото му в диамант гледа да го докопа от някой си.

12.09 2014 в 09:27

Гацка Ото не е мислел за Китай ако размесиш тея 100 милиона руснаци с 500-600 милиона китайци ще се размият и ще изчезнат напълно. А китайците са много добри в претопяването на други народи. А и расъжденията на политик от 19 век отдавна нямат връзка с реалноста. Като Ото ти е толкова любим защо не четеш всичките му писания а само тези които ти изнасят. Имаше едно много хубаво описание на руснаците от него.

11.09 2014 в 22:37

//За надничарите Ludl , Краси и вся остальная сволочь - Гацо каза!//
Гъци, гъци рашан швайне!!!

11.09 2014 в 20:29

За надничарите Ludl , Краси и вся остальная сволочь - Гацо каза!: Четете великия Ото фон Бисмарк (той отговаря на всички въпроси):
“Даже най-успешната война няма да доведе до разпад на Русия, която се държи на милионите православни християни. Тези последните, дори да бъдат разделени с международни договори така бързо пак ще се съединят едни с друг в едно, както бързо и цялостно се сливат капките живак. Тази неразрушима държава на руската нация е силна както със своя климат, своите пространства и своята непретенциозност, така и с осъзнатата необходимост от постоянна защита на своите граници. (секретно писмо № 349, Берлин, 03.05.1888 г.)

11.09 2014 в 18:06

Алекс на Китай му трябва празна терирория, а Япония е пренаселена за разлика от сибир. А и вече има апетити за сибир най вече за ресурсите му. В Япония няма нефт и газ, а това е което трябва на Китай. Как мислиш а къде ще тръгнат по суша където има ресурси и територии или към морето където ще ги издавят като плъхове.

11.09 2014 в 18:04

70% от руските войници в Украйна се изнесали

Ама до какво води пиенето на одеколон, антифриз и спирачна течност, а?
Стотици руски вийници в отпуск напуснали Украйна без дори да разберат, че са били там.

11.09 2014 в 17:03

А ти какво бленуваш Алексейке?Целият свят-СъвеЦки съюз, може би?

11.09 2014 в 16:52

Сега пък някои бленуват китайска инвазия в Сибир. Спокойно Китай като почне да се разширява, първи ще гризнат дръвцето японците, пък после дали ще е Сибир или Аляска, не се знае.

11.09 2014 в 15:56

Явно и путя е схванал от къде ще си го получи. Очаквайте скоро великото преселение на народите, че Китай вече е пренаселен(2 милиарда май станаха) и трябва да прати някъде 500-600 от тях, а Сибир е празен. Земя много хора малко може да поеме и повече. Но няма лошо ще падне цената на газа когато Китай почне да си го добива сам, а не го копува.