Путин поиска внезапна проверка на Източния военен окръг

OFFNews 11 септември 2014 в 14:32 10937 14

Владимир Путин

Руският президент Владимир Путин поиска внезапна проверка на бойната готовност в Източния военен окръг. За това съобщи в четвъртък руският военен министър Сергей Шойгу, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Ще бъде проведена подготовка за изпълнение на задачи по контролни занятия у тактически учения. Ще се обърне особено внимание на готовността за прегрупиране след дълги пътувания и логистично и медицинско обезпечение на мисии с голям обсег, обясни Шойгу.

Проверките ще започнат на 11 септември и ще продължат до 18 септември.

В учението ще се включат сухопътните войски и авиацията на окръга, както и част от авиацията на Централния военен окръг.

В същото време ще бъде направена проверка на готовността на федералните органи на изпълнителната власт в Източна Русия за изпълнение на задачи в условията на военен конфликт.

От Министерството на отбраната обясниха, че това са рутинни проверки и се провеждат постоянно.

Това не е първата проверка на бойната готовност на военен окръг от началото на годината. В края на февруари Путин нареди проверки на Западния и Централния военни окръзи, а през юни проверка беше направена отново на Централния окръг.

През август в Източния военен окръг беше направена проверка на редица подразделения на обединеното командване на силите на североизточната част на страната, а в началото на септември бяха проведени мащабни учения на логистиката на армията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!