Йотингер: Лъжите на Путин са отвъд моите представи

OFFNews Последна промяна на 03 септември 2014 в 17:40 6504 35

Гюнтер Йотингер

Еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер обвини руския президент Владимир Путин в лъжа и в използване на оръжие, съобщи „Европейская правда“, позовавайки се на Deutsche Welle.

Това, че Путин действа чрез свои лъжливи съобщения, лъжи и оръжие, е отвъд моите представи. Затова не изключвам дори най-тежките сценарии за развитие на ситуацията, коментира Йотингер в Брюксел.

Един такъв сценарий според еврокомисаря е настъплението на проруските сепаратисти в Източна Украйна в Мариупол с последващо създаване на „руски коридор“ до Крим и Приднестровието.

В този случай Украйна ще бъде отрязана от Черно море, посочи Гюнтер Йотингер.

Що се отнася до повишаването на безопасността на доставките на газ, то тук, освен ЕС към процеса трябва да бъдат привлечени също така Украйна, Молдова и балканските страни, допълни еврокомисарят.

В същото време той упрекна немските граждани за заеманото на твърде вяла позиция по въпроса за кризата в Украйна. Тази криза трябва да се използва като шанс за увеличаване на сплотеността в Европейския съюз, категоричен е Йотингер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.09 2014 в 09:40

Йотка, издухан си бате, Путин те издуха като ненужна клечка. Клякай и пускай Южен поток, иначе ще зъзнеш като помияр в цигански катун

04.09 2014 в 09:35

О о о о о СтанЧУвъ, ти май още през нощта си се подмокрила от напъни да съчиняваш тъпите си бълнувания, наричани от тебе въпроЗи.... Празна ти е кратунЯ СтанЧУвъ, празна, нищо не мое се пръкня от празна кратуНя СтанЧУВъ, да знайш!!!!
Аз съм Гацо и знам – USA и Ес клекнаха на Путин, и сИга кУкУригат в GB, пъчат се да реанимират тлъстите заплатици на фуражките-военни и поръчки на оръжейните фирми с оправданието, че Русия ги била заплашвала – а бе странна нахална логика – случайно казаците от Запорожие, Донбас, Дон и Кубан да са поканили Нюлънд да ги демократизира с $5млр (по Нюлънд). Отговор: НЕ СА ГИ ПОКАНИЛИ.
На всичко отгоре на МайданЯ загинаха 780 души http://interfax.com.ua/news/political/200129.html
И никой при УКРИте в Галичина и Киев не се кахъри за загиналите. После в Източна украйна, т. Е след като запорожските и донбаските казаци решиха с референдум да се отделят от Галичина и Киевската продажна пасмина, от Галичина и Киев тръгнаха наказателни батальони с тежки оръжия и самолети.
Е, след като Запорожските и Донбаските казаци са отделени с една мижава линия, наричана граница, от Донските и кубанските казаци, КАКВО искате от Русия ма, смръдло?!?! Е, СтанЧувъ, КОЙ РАЗПАЛВА ВОЙНИ мъ смръдло?!?!?

04.09 2014 в 00:12

Този, май скоро ще зареве за "Южен поток"...

03.09 2014 в 22:46

Всеки има свое мнение по въпроса на Станчева. За жалост 25 годишния преход така раздели народа, че след време и помен няма да остане от България (действително умирах за нея). Преди под СССР-ско влияние знаехме кой сме, сега пълна скръб деня на буквите не беше отбелязан както го отбелязаха рашките.

03.09 2014 в 22:38

Балкански, аз като ти разправях, че си бедняк! Ти "не, богат съм".

03.09 2014 в 22:33

Еми да беше само демокрастия, пак се ядва. Обаче демокрастия + либерастия, толерастия, мултикултурастия и педерастия ни идват малко в повече.

Западняците вече четвърт век нищо не са ни дали, пак си седим най-бедната страна в Европа, а чуждите компании ни експлоатират като неоколониалисти.

Не знам какво спечелихме от това членство в Еврогейския съюз и педероатлантическия пакт. Май нищо, или дори ЕДИН ГОЛЯМ еврогейско-педероатлантически *УР.

03.09 2014 в 22:27

Ами Ники, смятат те щото си второ. Предателите и еничарите никъде не ги долюбват. Мен ме смятат за първо.

03.09 2014 в 22:24

Станчева: Лично аз ще взема страна на Русия. Русия е на една крачка от нас, а САЩ е от друга страна на земята. Повечето случаи хамериканци и англичани ни смятат за второ качество хора (доказателства не липсват) 25 години демокрастия развитие нула. В началото не прехода бях много щастлив от промените, но сега не искам и да чуя за демокрастия, държавата ни стана цигански катун.

03.09 2014 в 22:12

ХОРА, ВСИЧКИ ВИЕ, КОИТО ЧЕТЕТЕ ТУКА И ПИШЕТЕ БЕЗ ДА СТЕ ПЛАТЕНИ ТРОЛОВЕ-ЗАБЕЛЯЗВАТЕ ЛИ -ТОЗИ НЕЩАСТЕН МАЛОУМЕН ПОДЛЕЦ ГО Е СТРАХ И БЯГА ОТ ОТГОВОРА НА ТОЗИ МНОГО КОНКРЕТЕН ВЪПРОС,ЗАЩОТО НЕ МУ Е СПУСНАТ ОТГОВОР НА НЕГО-НЕУДОБНО Е НЯКАК ДА ПИШЕ ЧЕСТНО.
НАЛИ РУСИЯ Е ГОЛЯМА И ДОБРА -ТЯ НЕ ПРАВИ ТАКИВА НЕЩА:)))
НАДЯВАМ СЕ ПОНЕ, ЧЕ ИЗВЪН ТРОЛСТВАНЕТО НЕ Е ЗАГУБИЛ ПРИЛИЧИЕ И НОРМАЛНОСТ И ПОНЕ ПРЕД СЕБЕ СИ ДА БЪДЕ ДОСТАТЪЧНО БЪЛГАРИН И ДА ДАДЕ ЕДИНСТВЕНО ВЕРНИЯТ И ПРАВИЛЕН ОТГОВОР.
ОБАЧЕ АЗ НЕ БИХ ИСКАЛА ДА ИМАМ ОКОЛО СЕБЕ СИ В ТАКИВА УЖАСНИ МОМЕНТИ СКЛОННИ КЪМ ПРЕДАТЕЛСТВО ХОРА

03.09 2014 в 22:08

избяга страхливеца :)