Путин и Порошенко се разбраха за "постоянно примирие" в Източна Украйна

OFFNews 03 септември 2014 в 11:29 7327 25

Президентите на Украйна и Русия Петро Порошенко и Владимир Путин постигнаха днес споразумение за "трайно прекратяване на огъня" в Източна Украйна, съобщават от украинското президентство.

Постигната беше взаимна договореност във връзка със стъпките, които да позволят установяването на мир, обяви администрацията на украинския президент след телефонен разговор между Порошенко и Путин.

Радио Голос России съобщава, че Владимир Путин е обсъдил с Порошенко "първостепенни стъпки по прекратяване на кръвопролитието в източните региони на Украйна."

Говорител на Путин каза, че руският президент и украинският държавен глава са установили, че "до голяма степен съвпадат вижданията им" за начините за излизане от кризата.

Mежду Москва и Киев не е договаряно прекратяване на огъня, защото Русия не е страна в конфликта. Президентите на Русия и Украйна Владимир Путин и Петро Порошенко са се договорили единствено за стъпки за постигане на мир в Източна Украйна - това обявиха от пресслужбата на Кремъл час след съобщението на сайта на украинското президентство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!