Путин отиде при Нощните вълци в Крим на мотоциклет

OFFNews 10 август 2019 в 22:18 8075 0

Владимир Путин, Крим

Снимка tass.ru

Руският президент Владимир Путин пристигна в Севастопол, за да се включи в международното мото-шоу „Сянката на Вавилон“, организирано от мотоклуба „Нощни вълци“.

Той се появи с развят национален флаг на мотоциклет марка „Урал“ в компанията на кримския лидер Сергей Аксьонов и временния губернатор на Севастопол Михаил Развожаев, които се возиха в коша на мотора, съобщава РИА Новости.
Мото-шоуто се провежда за 11-и път на Кримския полуостров, на втория събор през юли 2010 г. Путин пристигна с триколесен Harley-Davidson. С някои от участниците Путин се срещна през март 2011 г. в Белград, където заедно с рокери от бивша Югославия посети мача на младежките отбори на „Зенит“ и „Црвена звезда“.

През август 2018 г. той и премиерът Дмитрий Медведев, придружени от германски мотористи, почетоха паметта на защитниците на Севастопол пред мемориалния комплекс.
ТАСС подчертава, че моторното шоу на „Нощните вълци“ винаги носи патриотична тематика. При подготовката на събитието рокерите се основават на сюжети от съветската и руската история, свързани с важни военни победи, което е правило.

Членове на „Нощните вълци“ воюваха на страната на проруските бойци по време на Кримската криза и войната в Донбас. Тогава те блокираха главните пътища в Севастопол и се включиха в нападенията над съоръжения за природен газ и срещу военноморския щаб в града. Това им донесе санкции от САЩ през декември 2014 г.

През май 2015 г. руският опозиционер Алексей Навални заяви, че Кремъл е дал 56 млн. рубли /около 800 000 евро/ на организацията през предходната година и половина. Също през 2015 г. през октомври „вълците“ са получили 12 млн.рубли дарение от правителството за изграждането на патриотичен младежки център в Севастопол.
През февруари 2015 г. лидерът на клуба Александър Залдостанов-Хирурга е включен в списъка на Канада за санкции, а през юни в списъка е добавен и целият клуб.

„Нощните вълци“ пристигнаха в България за шествието на Безсмъртния полк през май 2019 г. През 2016 г. те също бяха посрещнати от българските си последователи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!