Претърсиха дома на Катрин Царнаева заради женска ДНК по бомбите в Бостън

Вероника Шербанова 30 април 2013 в 11:58 2845 0

Съпругата на Тамерлан Царнаев Катрин Ръсел, Снимка: BBC
Съпругата на Тамерлан Царнаев Катрин Ръсел, Снимка: BBC

Полицията претърси жилището на вдовицата на заподозрения за атентата в Бостън Тамерлан Царнаев Катрин Ръсел, след като по отломките от бомбите беше намерена женска ДНК.

Катрин и Тамерлан са живеели заедно с дъщеря си в Роуд Айлънд. Обискът на жилището им е продължил няколко часа. Иззети са доказателства, както и проба ДНК от Ръсел.

В дома на Ръсел са открити материали за направата на бомби, подобни на тези, които бяха използвани при атентата в Бостън. Според адвокатите на Катрин Ръсел тя не е знаела с какво се занимава мъжът ù.

Според експертите намерената върху фрагментите женска ДНК все още не означава, че тя принадлежи на съучастник в атентата. То може да е и на продавачка в магазина, от който са купени материалите за бомбите, може и случайно да е попаднала върху отломките, обясниха те.

Тамерлан Царнаев е един от заподозрените за взривовете на маратона в Бостън, при които загинаха трима души, а повече от 260 бяха ранени. Тамерлан и брат му Джохар бяха задържани в градчето Уотъртаун, близо до Бостън, преди повече от седмица. Тамерлан почина по-късно в болницата, а Джохар вече се намира в затвора и са му повдигнати официални обвинения.

Аутопсията на Тамерлан е показала, че по време на преследването 26-годишният мъж е излязъл от автомобила, откраднат по-рано от двамата братя. Той започнал да стреля срещу полицията и е бил улучен, а брат му го е прегазил с откраднатия джип.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!